Hlavní obsah

Brnu pomohli uzdravený kapitán i bek Barinka. Děkovačka byla nádherná, liboval si nedávný sparťan

Brno

Zpočátku selanka, v závěru drama. V prestižním zápase odvěkých rivalů, který se do extraligy vrátil po dlouhých 21 letech, nakonec splnila Kometa v utkání dvou historicky nejúspěšnějších českých mužstev proti hokejistům Jihlavy vítězstvím 4:2 roli favorita.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nová brněnská posila Michal Barinka.

Článek

Brňané vedli před vyprodaným hledištěm na začátku druhé třetiny už 3:0, avšak poté polevili a v závěru hájili jednobrankový náskok ve dvou oslabeních. Vysvobodil je až Dočekalův gól do prázdné branky při power play Dukly.

K premiérovému tříbodovému zisku na domácím ledě v sezóně pomohli obhájcům titulu uzdravený kapitán Leoš Čermák i obránce Michal Barinka, jenž se v Kometě po rozvázání smlouvy se Spartou domluvil na novém angažmá. „Je skvělé, že jsme střetnutí zvládli, přestože jsme si ho zbytečně zkomplikovali. Já jsem kdysi zažil velká derby s Jihlavou v třebíčském dresu a jsem rád, že jsem se takového zápasu dočkal i s Kometou. Atmosféra na stadiónu byla úžasná," pochvaloval si Čermák, kterého těší, že se už mohl vrátit zpátky do sestavy. „Dlouhá herní pauza člověku nepřidá na psychice. Už je to naštěstí pryč," oddechl si.

Barinka čekal na ostré utkání ještě déle. Sparta s ním po skončení minulé sezóny přestala počítat, a tak od té doby jen trénoval. „Jsem za nabídku z Brna strašně rád. Nedostatek herní praxe na mně byl pochopitelně trochu znát, ale hodně mi pomohl můj parťák Ondra Němec. Mám radost, že jsme nedovolili Dukle odvézt si žádné body. Děkovačka se skvělými fandy Komety byla nádherná, i když jsem musel trochu koukat na ostatní, abych ji nepokazil," usmál se Barinka.

Jihlavské vedl do utkání trenér Petr Vlk, který se na dvou z dvanácti titulů Dukly v minulosti jako hráč sám podílel. „Když se teď začalo mluvit o tom, že se naše vzájemné duely s Kometou do extraligy vracejí, vzpomněl jsem si, jaká perfektní kulisa vládla v osmdesátých letech na někdejším brněnském zimáku za Lužánkami, který byl hodně specifický. Během zápasu jsem na to však neměl čas myslet, naštvaly mě individuální chyby, jichž jsme se zpočátku dopouštěli. Sice jsme se výrazně zlepšili a utkání jen tak neodevzdali, body ale bohužel nemáme. Jsme nováček, učíme se za pochodu," konstatoval smířlivě.

Útočníka Dukly Radka Hubáčka trefila v závěru jedna z jihlavských střel před brankou Komety do kolena. „Nebýt toho, asi by to byl vyrovnávací gól," smutnil. „Všichni nás chválí, že předvádíme slušný hokej, ale v tabulce to zatím není nic moc," posteskl si.

Jako rodilý Brňan pamatuje několik prvoligových utkání mezi Kometou a Duklou. „Jsem hrozně rád, že jsem teď byl přímo u toho na ledě, a ještě k tomu v elitní soutěži," liboval si mladší bratr bývalého reprezentanta Petra Hubáčka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice