Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 5:1Kometa počtvrté za sebou naplno bodovala, porazila Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Zaťovič 1 : 0
22. Vincour 2 : 0
26. Zdráhal 2 : 1
33. Zaťovič 3 : 1
42. Mallet 4 : 1
51. Hruška 5 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno počtvrté za sebou naplno bodovali, když porazili v 9. kole extraligy Vítkovice 5:1. Tři body za dvě branky a jednu asistenci si připsal útočník Martin Zaťovič. Kometa si ve vzájemných zápasech vylepšila neúspěšnou bilanci, neboť v minulém ročníku ani v jednom ze čtyř zápasů Vítkovice neporazila.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jakub Krejčík a střelec Martin Zaťovič z Brna se radují z gólu, vpravo je brankář Vítkovic Patrik Bartošák.

Článek

V brance Komety dostal podruhé v sezoně příležitost brankář Karel Vejmelka, který před více než dvěma týdny udržel čisté konto ve Zlíně. Tentokrát jej překonal pouze Patrik Zdráhal.

Brňané začali útočně, soupeř oplácel stejnou zbraní. V oboustranně rychlém hokeji si domácí vytvořili slibnější střelecké příležitosti a prosadili se poprvé v 15. minutě při hře čtyři na čtyři. Po Eratově přihrávce překonal brankáře Bartošáka Zaťovič. Vítkovice po inkasovaném gólu zvýšily aktivitu, v koncovce ale v první třetině postrádaly přesnost.

V úvodu druhé třetiny využil Vincour zaváhání Kurovského, který neodpálil před vlastní brankou puk, a zvýšil na 2:0. Vítkovice ještě vrátil do hry ve 26. minutě Zdráhal. Po inkasovaném gólu ale Kometa zvýšila obrátky, získala výraznou převahu a z ní vyústil při přesilovce třetí gól. Brankář Bartošák stačil vyrazit Svobodovu střelu pouze před Zaťoviče, jenž pohotově trefil opuštěnou polovinu branky.

V závěrečné třetině si už Brňané se svým soupeřem jen pohrávali. Ve 42. minutě navýšil skóre Mallet a o devět minut později dorazil protivníka Hruška, který oklamal zadáky soupeře a blafákem překonal i Bartošáka. Vítkovice se po tomto gólu už na vážnější odpor nezmohly a Kometa snadno dokráčela k jasné výhře.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Zaťovič (M. Erat, Krejčík), 22. Vincour (Dočekal), 33. Zaťovič (T. Svoboda, Krejčík), 42. Mallet (Nahodil), 51. J. Hruška (Zaťovič, Barinka) - 26. P. Zdráhal (Lev). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 7058.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Štencel, Malec - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Haščák, V. Němec, T. Svoboda - Vincour, L. Čermák, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.
Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - Szturc, T. Jáchym, Š. Stránský - P. Zdráhal, Kolouch, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: