Hlavní obsah

Frustrace a zmar. Třináct gólů? To je opravdu strašné, znělo z litvínovského tábora

Praha

Jejich střelecká mizérie nebere konce. Litvínovští hokejisté vyslali v úterní extraligové dohrávce na Spartě celkem čtyřicet střel, zejména ve třetím dějství si vypracovali řadu příležitostí, jenže brankáře Davida Honzíka překonali z velkého tlaku pouze jednou. A to na kýženou výhru zase nestačilo.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Litvínovští hokejisté inkasují gól na Spartě.

Článek

"Nevím, čemu nemohoucnost v koncovce přičíst, protože na tréninku nám to tam všechno padá," dumal ostřílený křídelník František Lukeš. "Je to o sebevědomí. Potřebovali bychom jeden zápas vyhrát na tři góly a uklidnit se v hlavě. My je už nedáváme ani do prázdné branky, na Spartě jsme trefili dvě tyčky a neproměnili další velké šance. A tohle už trvá od začátku sezóny. Nevím, jakou radu nám dát, aby to nebylo zase utrápené," posteskl si slovenský útočník František Gerhát, který jako jediný našel recept na výtečného Honzíka.

Verva přikovaná na dno tabulky zabředla do hluboké výsledkové krize. V libeňské aréně padla 1:3 a připsala si už osmou porážku za sebou. "Prakticky v každém zápase zaspíme první třetinu. Inkasujeme gól nebo dva a pak to honíme. Musíme hrát celých šedesát minut, jinak to nejde," připomněl Lukeš úvodní dvacetiminutovku, v níž si Pražané vypracovali klíčový dvoubrankový náskok.

„Pozitivem aspoň je, že jsme nic nezabalili a třetí třetinu jsme odehráli prakticky jen v soupeřově obranném pásmu. Domácí jen vyhazovali puky. Jenže nejsme schopni skórovat. Já trefím tyč a pak nedám gól ani do prázdné brány," sypal si popel na hlavu pětatřicetiletý forvard, jenž má v probíhající sezóně na kontě pět bodů za dva góly a tři asistence.

Strašně se na gól nadřeme, smutnil Gerhát

"Už nevím, čím to zlomit. Přitom se cítím výborně, nejsem nijak vyplašený. Hraju docela na puku, ale velké šance neproměňuji. Beru to všechno na sebe, protože tohle se musí dávat," litoval po úterním nezdaru.

Litvínov rozvlnil v jedenácti zápasech síť jen třináctkrát a jen v jediném utkání překročil hranici dvou vstřelených branek (ve třetím kole zdolal Hradec Králové 3:0). „Nedovedete si představit, jak strašně frustrující to pro nás je. Když už můžeme dát gól a místo toho trefíme protihráči hokejku nebo ani branku. Strašně se na góly nadřeme, přitom sami je obdržíme z jednoduchých akcí," povzdechl si Gerhát, jenž tak bídnou střeleckou sérii ještě nezažil. „Maximálně tři zápasy v řadě, ale tolik utkání, to je fakt strašné."

Severočeši se trápí, prohru na Spartě ale musejí hodit rychle za hlavu. Už v pátek je čeká souboj na ledě Vítkovic, v němž se pokusí navázat na vydařenou třetí třetinu z libeňské arény. „Potřebovali bychom dát první gól a jít do vedení. Pak to ze všech spadne a začneme hrát. Na Spartě jsme po Gerhátově gólu byli rázem úplně jiný tým," všiml si Lukeš, jehož tým stále postrádá zraněného lídra Viktora Hübla.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články