Hlavní obsah

Bednář velel demolici Pardubic. Rybár zamknul hradeckou branku a zahodil klíč

Hradec Králové

Byla to hra kočky s myší. Hokejisté hradeckého Mountfieldu nadělili Pardubicím šestigólový debakl a připsali si nad extraligovým rivalem ze sousedního města už šestou výhru za sebou.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaroslav Bednář z Hradce Králové oslavuje gól.

Článek
Fotogalerie

Diváci ve vyprodaném hledišti v Hradci Králové spustili vítězné chorály už během třetí třetiny. „Je to fajn, tenhle výsledek se v regionu cení. Derby je svátek hlavně pro naše fanoušky, tak jsme je potěšili," usmíval se kapitán Jaroslav Bednář, jenž se na demolici Dynama podílel dvěma góly.

„Já už raději nahrávám, ale když se mi to nabídlo, tak jsem puk fouknul do brány. Chtěl jsem vážně hledat ještě spoluhráče, jenže neodlepili se od nich beci, proto jsem zakončení vzal na sebe," dušoval se Bednář.

Nejstarší aktér derby, který za měsíc oslaví už 41. narozeniny, má z posledních šesti utkání proti Pardubicím bilanci 4+6. „Nějak se mi na ně daří, asi mi sedí takhle vyhecovaný souboj a úžasná kulisa v hledišti," sám se divil tak vydatnému zápisu do kanadského bodování Bednář.

Mašinu nastartoval Gregorc

Slovinský obránce Blaž Gregorc mohl chystat další vydatnou svačinku do kabiny, přesně po roce dokázat vstřelit vítězný gól právě proti Pardubicím, odkud do Hradce loni v létě přišel. „Využitá přesilovka nás nastartovala, pak už jsme jeli jako mašina," tvrdil Bednář.

Za hrdinu je i domácí brankář Patrik Rybár, jenž třetím čistým kontem za sebou prodloužil svou neprůstřelnost už na 190 minut. Hradecký kapitán žertoval, že hráč, který je přesně na den o sedmnáct let mladší, asi zamknul branku a zahodil klíč. „Pod těmi nulami je podepsané celé mužstvo tím, jak precizně hraje v obraně. Prospívá to ale samozřejmě i mojí sebedůvěře," tvrdil slovenský gólman, jenž musel krýt jen čtrnáct pardubických střel.

Dynamo na hradeckém ledě nevyhrálo od února 2014, porážka 0:6 pro ně byla těžkou ranou. „Byli jsme zakřiknutí, udělali spoustu chyb a dali hlavu dolů," litoval útočník Aleš Tomášek „Domácí měli navrch úplně ve všem. Nám se ve druhé polovině utkání úplně rozpadla obranná hra a Hradec si dělali na ledě, co chtěl," mrzelo obránce Petra Čáslavu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec