Hlavní obsah

Plzeň je novým lídrem! Brno padlo v Třinci, Liberec pokračuje ve venkovní mizérii

vat, likSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga má po 14. kole nového lídra. Brno ve šlágru prohrálo v Třinci 1:4 a propadlo se na druhé místo v tabulce. Kometu přeskočila Plzeň, které stačil bod z ledu Litvínova, kde padla 1:2 v prodloužení. Olomouc přehrála Chomutov 5:2, Mladá Boleslav zvítězila nad Jihlavou 3:1. Vítkovice uštědřily Zlínu debakl 7:3 a Hradec Králové zdolal Liberec 3:1. Sparta v předehrávce před čtrnácti dny prohrála s Pardubicemi 1:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Růžička z Třince střílí čtvrtý gól do prázdné branky Brna v závěru utkání.

Článek
Fotogalerie

Šlágr kola vyzněl pro Třinec. Střelecky zazářil Martin Růžička, který vstřelil hattrick. Dva zásahy Oceláři zaznamenali v přesilových hrách. Slezané ve WERK Areně vyhráli sedmý z osmi dosavadních duelů. Kometa nebodovala po deseti střetnutích a přišla o první místo v tabulce.

Do čela se totiž vyhoupla Plzeň. Západočeši sice nestačili na Vervu, ale kýžený bod získali. Rozhodující trefu si připsal v čase 64:14 z trestného střílení Gerhát. Litvínov podruhé za sebou zvítězil a na předposlední Jihlavu ztrácí dva body. Do sestavy severočeského týmu se po sedmi zápasech vrátil Viktor Hübl.

Chomutov nepotvrdil v Olomouci pozici nejúspěšnějšího týmu letošní sezóny na ledě soupeře. Piráti inkasovali první branku hned po 33 sekundách. Hanáci rozhodli o svém vítězství v prostřední části dvěma slepenými góly, které dělilo 35 sekund. Po druhém z nich vystřídal v bráně Severočechů Jána Laca Štěpán Lukeš, který už neinkasoval, jelikož Mora přidala pátou trefu do prázdné brány. Svěřenci Vladimíra Růžičky st. padli popáté v řadě.

Čtyři vítkovické góly padly v přesilovkách

Mladá Boleslav po dvou prohrách zabrala a na domácím ledě si poradila s nováčkem z Jihlavy. Dvakrát se za Středočechy prosadil Jakub Klepiš. Dukla tak stále čeká na první venkovní vítězství.

Druhým třígólovým střelcem se ve 14. kole stal vítkovický Jakub Lev, který ale vzápětí po dosažení této mety dostal osobní desetiminutový trest. Ostravský celek vsítil hned čtyři góly v přesilových hrách a ve Zlíně bral všechny body po dvou letech.

Liberec pokračuje ve špatných výkonech na stadiónech soupeřů. Bílí Tygři nevyhráli ani v sedmém venkovních střetnutí. Nicméně aspoň jednou dokázali překonat brankáře Hradce Králové Patrika Rybára, jenž držel neprůstřelnost 245 minut a 27 sekund. K překonání rekordu extraligy Vladimíra Hudáčka ze sezóny 1999/2000 mu chybělo 17 minut a 24 sekund.

Hokejová Tipsport extraliga - 14. kolo:
Třinec - Brno 4:1
Branky: 27. Hrňa, 32., 46. a 60. Růžička  - 29. Mallet
Olomouc - Chomutov 5:2
Branky: 1. Škůrek, 13. a 27. Herman, 26. J. Galvas, 58. Burian - 7. Vondrka, 45. Růžička
Mladá Boleslav - Jihlava 3:1
Branky: 25. a 42. Klepiš, 49. Musil - 43. Suchánek
Zlín - Vítkovice 3:7
Branky: 33. Kubiš, 41. Honejsek, 43. Šťastný - 10., 34. a 53. Lev, 30. Zdráhal, 35. Dej, 54. Květoň, 56. Olesz
Litvínov - Plzeň 2:1 v prodloužení
Branky: 17. Černý, 65. Gerhát z trest. střílení - 14. Stach
Hradec Králové - Liberec 3:1
Branky: 16. Köhler, 25. Červený, 43. Šimánek - 56. Redenbach
Sparta - Pardubice 1:3 (předehráno 3.10)

Reklama