Hlavní obsah

Lídr z Plzně padl v prodloužení, Brno ale promarnilo šanci jít do čela. Hradec protáhl báječnou sérii

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Plzně i po 15. kole vedou extraligu. Přitom v Třinci prohráli 2:3 po prodloužení. Druhé Brno nevyužilo šanci jít do čela soutěže, se čtvrtým Hradcem Králové prohrálo 1:2 v jediném z dnešních pěti utkání, které skončilo po 60 minutách. Soubojem celků ode dna tabulky byla bitva posledního Litvínova s dvanáctým Libercem (2:3 SN). Dále se hrály zápasy Chomutov - Mladá Boleslav (2:3 SN) a Pardubice - Zlín (4:3 PP).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí se radují. Ilustrační snímek.

Článek

Oceláři nezopakovali proti Plzni plný bodový zisk z prvního vzájemného duelu sezóny, a tudíž nemohli jít na první příčku. Jeden ze šlágrů kola rozhodl v čase 64:18 Tomáš Marcinko. Třinečtí porazili po Kometě podruhé v týdnu lídra extraligy. Indiáni, v jejichž obraně debutoval bývalý hráč Detroitu a Floridy Jakub Kindl, bodovali potřinácté v řadě a zůstali v čele tabulky.

Brno velkou šanci vrátit se na první pozici totiž nevyužilo. Prohrálo potřetí v řadě. Zato Hradec na brněnském ledě prodloužil sérii bez ztráty na sedm zápasů a na čtvrté pozici má manko jediného bodu na lídra. Mountfieldu pomohl výrazně k úspěchu Jaroslav Bednář, který si připsal vítěznou branku a asistenci. Všechny góly padly v přesilových hrách.

U dna držící se Litvínov šel na Liberec, který měl náskok čtyř bodů a ještě ho navýšil. Tygři a venkovní zápasy, to byla do dneška tragédie. Sedm pokusů, sedmkrát nula bodů a skóre 7:32!  Litvínov se pomalu probouzí, ale úřadující vicemistr přece jen zabral a na osmý pokus poprvé v sezóně na ledě soupeře bodoval. Bílí Tygři dvakrát v utkání dotáhli ztrátu a v rozstřelu si připsal vítěznou branku útočník Michal Bulíř. Litvínov po dvou výhrách neuspěl a připsal si desátou porážku z posledních 12 utkání.

Piráti proti Mladé Boleslavi parádně začali, záhy vedli o dva góly, ale nakonec prohráli, a to už pošesté za sebou, v rozstřelu rozhodl Petr Holík.

Pardubické Dynamo vyhrálo třetí z posledních čtyř zápasů, v čase 60:45 rozhodl souboj se Zlínem Sacha Treille. Domácí se rychle ujali vedení 2:0, ale Berani třemi brankami stav otočili. Ve třetí třetině dokázali pardubičtí hráči vyrovnat a utkání dospělo do prodloužení. Dva góly Beranů vstřelil Antonín Honejsek.

Hokejová Tipsport extraliga - 15 kolo:
Třinec - Plzeň 3:2 v prodloužení
Branky: 31. Polanský, 47. M. Růžička, 65. Marcinko - 18. Kubalík, 34. Stach
Litvínov - Liberec 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 20. Pilař, 48. Ihnacak - 34. Kolmann, 58. Krenželok, rozh. nájezd Bulíř
Chomutov - Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 2. Skokan, 9. V. Růžička - 25. Pacovský, 30. Procházka, rozh. nájezd Holík
Brno - Hradec Králové 1:2
Branky: 51. Erat - 24. Koukal, 55. Bednář
Pardubice - Zlín 4:3 v prodloužení
Branky: 7. Marosz, 11. Tomášek, 47. Holland, 61. Treille - 20. a 24. Honejsek, 19. Popelka
Předehráno
Vítkovice - Olomouc 3:4 po sam. nájezdech
Jihlava - Sparta 4:2

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec