Hlavní obsah

Dva body jsou odměnou, oddechl si liberecký trenér Pešán

Litvínov

Jednu velkou negativní sérii v extralize ukončili liberečtí hokejisté na litvínovském ledě. Po sedmi zápasech v řadě na cizích stadiónech bez bodového zisku vyhráli 3:2 díky výborně zvládnutým samostatným nájezdům.

Foto: hcbilitygri.cz

Kouč libereckých hokejistů Filip Pešán.

Článek

Čekání Bílých Tygrů na venkovní úspěch bylo dlouhé, což připustil i trenér Filip Pešán. „Samozřejmě jsme už nechtěli, aby se dál psalo, že u soupeřů neumíme hrát. A případná osma prohra byla strašákem. Už předtím jsme v Hradci Králové bojovali docela dobře. A jsem rád, že v Litvínově jsme i po nepříznivém průběhu poctivou hrou přetavili výkon v extraligové body," přemítal kouč.

„Viděli jsme vyrovnaný a bojovný zápas. Oba týmy do toho daly všechno. Bohužel se nám ještě nedaří proměňovat vyložené šance. Opět jsme několikrát ztroskotali v zakončení. Kdybychom byli efektivnější, mohlo se utkání vyvíjet jinak," popisoval Pešán dění na ledě. „Na druhou stranu musím ocenit našeho brankáře Romana Willa, který byl skvělý i při nájezdech. A zároveň naši střelci při penaltovém rozstřelu dominovali, takže bereme dva body. Je to pro nás odměna," oddechl si liberecký trenér.

Hokejisté Litvínova završili duelem s Libercem těžkou sérii tří domácích startů během šesti dní. Kometu Brno i Plzeň porazili v nájezdech a v prodloužení, zatímco s Bílými Tygry urvali jen jeden bod. Přitom dvě minuty před koncem základní hrací doby vedli 2:1. Z tohoto pohledu je výsledek 2:3 s jediným bodem zklamáním.

„První třetina byla z naší strany nejlepší, navíc podpořená gólem. Pak šel náš výkon trošku dolů," bilancoval asistent trenéra Darek Stránský. Jestliže se Liberec opíral o brankáře Willa, platí totéž i o Litvínovu a jeho gólmanovi Petráskovi. „I díky kvalitě brankářů skončil souboj remízově po třetí třetině. Mrzelo nás, že jsme si neporadili s jejím závěrem. Soupeř srovnal a v nájezdech nás předčil," dodal Stránský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice