Hlavní obsah

Třinec - Jihlava 3:0Hokejisté Třince si doma poradili s Jihlavou. Nováček Ocelářům zase nedal ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Marcinko 1 : 0
23. Růžička 2 : 0
53. Cienciala 3 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince vyhráli v nedělním utkání 16. kola extraligy nad nováčkem z Jihlavy bez problémů 3:0. Jihlava i poosmé v sezóně venku prohrála, Ocelářům ještě v extralize nedala ani gól. Třinec naopak vyhrál čtvrtý zápas v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký Tomáš Marcinko (vlevo) střílí za záda jihlavského brankáře Larse Voldena první gól, přihlíží David Váňa z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Žádná ofenzivní vlna Třince se v úvodu nedostavila a organizovaně působící nováček domácím zatrhl úvodní tlak. Domácí museli jít naproti gólu přes důraz a tvrdost v předbrankovém prostoru a ve 13. minutě se jim to vyplatilo, když Marcinko opět prokázal svou sílu na brankovišti a pohotovou tečí ze vzduchu poslal Musilovo nahození o tyčku a Voldenova záda za brankovou čáru.

Třinec si pak ke konci první části vytvořil převahu, ale největší šanci měl paradoxně soupeř: Žálčík se v 19. minutě dostal do sólového nájezdu, Hrubce však polovysokou ranou nepřekonal.

Třinec získal větší klid na začátku druhé třetiny. Po rychlém protiútoku, který při přechodu do útočného pásma zaváněl ofsajdem, kotouč rychle přes Marcinka a Chmielevského putoval až k Martinu Růžičkovi, který ho po bekhendové kličce poslal za Voldena a zajásal nad svým jedenáctým gólem v sezoně.

Třinec proti urputně hrajícímu soupeři moc vyložených šancí neměl, sám navíc hosty do jedné pustil. Po akrobatickém Žálčíkově zakončení jednoruč prošel puk Hrubcovi v 36. minutě mezi betony a klouzal do sítě, ale pár centimetrů před brankovou čarou ho stihl do bezpečí odklidit Doudera.

Jihlava i za stavu 0:2 především bránila. Hrozila sporadicky, ale když už, bylo to nebezpečné. Poslední šanci na zdramatizování zápasu promarnil Seman, který zblízka nedokázal překonat Hrubce a hned vzápětí se prosadil střelou zpoza obránce Cienciala a definitivně rozhodl.

Hosté měli v posledních sekundách dvě velké šance na symbolický úspěch, ale Hrubec proti Žálčíkovi i Šidlíkovi vyšperkoval svou druhou nulu sezony dvěma výbornými zásahy.

16. kolo hokejové extraligy
HC Oceláři Třinec - HC Dukla Jihlava 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Marcinko (D. Musil, Dravecký), 23. Martin Růžička (Chmielewski, Marcinko), 53. Cienciala (M. Doudera, Krajíček). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:0. Bez využití. Diváci: 3725.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Jank, Linhart - Martin Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Rákos, Hrňa - Kvasnica, M. Kovařčík, Cienciala - Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Jihlava: Volden - De La Rose, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Šidlík, Ulrych, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Macík, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman

Reklama

Související témata: