Hlavní obsah

Jihlava znovu nedala Třinci gól. Šancí jsme přitom měli více než doma, naříkal Žálčík

Třinec

Ani ve druhém utkání po návratu do extraligy nedokázali dát hokejisté Jihlavy Třinci gól. Největší šance týmu z Vysočiny spálil útočník Lukáš Žálčík a proto Dukla prohrála v Třinci 0:3. „Šancí jsme měli hodně, možná ještě více než v prvním utkání doma. Ale jejich gólman chytal opravdu výborně," svěřoval se Žálčík.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec sleduje souboj Lukáše Anděla z Jihlavy s Bohumilem Jankem z Třince.

Článek
Fotogalerie

Jeho první pokus vytlačil Hrubec mimo branku ramenem. „Viděl jsem, že tam má trochu místa, tak jsme to zkusil doprava nahoru. Na kličku jsem si nevěřil, protože jsem viděl, že se mě chystá křižovat bek," líčil jihlavský útočník.

Při druhém pokusu už překonaného třineckého brankáře zastoupil na brankové čáře obránce Doudera a největší parádu si ochránce třinecké svatyně nechal na úplný závěr utkání 16. kola. Jihlavští se před něj dostali ve dvou, Žálčíkova střela zblízka jen pár vteřin před sirénou skončila v Hrubcově lapačce. „Ta třetí šanci mě mrzí úplně nejvíc, to jsem měl dát," litoval Žálčík.

Zatímco Jihlava dostala třikrát možnost zahrát si v početní výhodě, domácí museli tentokrát skórovat výhradně v pěti, protože ukáznění hráči Dukly trestaní nebyli. „Ani v Jihlavě jsme moc přesilovek neměli. Museli jsme si s tím ale poradit i tak," řekl třinecký bek David Musil, po jehož střele a teči Marcinka padl první gól utkání. „V každém zápase se dají najít nějaké fauly, ale holt rozhodčí je u hostů dneska neviděli a nepískali. Důležité je, že my jsme se třikrát v oslabení ubránili a dali jsme góly, které jsme potřebovali," dodal.

Urostlý obránce Musil zažínal s hokejem právě v Jihlavě. „Je to trochu zvláštní pocit proti Jihlavě hrát, ale teď hraju za Třinec a je pro mě důležité vyhrávat. I když to odskáče Jihlava," pousmál se Musil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice