Hlavní obsah

Hokejisté Třince promarnili šanci na čelo tabulky, Litvínov už není poslední a mistr prohrál

Praha
Aktualizováno

Pět zápasů nabídl nedělní program 18. kola Tipsport extraligy. Nábojem sršel především souboj Ocelářů z Třince proti hradeckému Mountfieldu. Domácí ale prohráli 0:3 a promarnili šanci dostat se do čela tabulky. Vítkovice vyhrály v Pardubicích 4:3, když domácí bojovali také s výpadky proudu. Litvínov vyhrál v Olomouci 3:1 a už není poslední. Mladá Boleslav zdolala Liberec 3:1. Chomutov si poradil v prodloužení s Brnem. Piráti vyhráli 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Někdy musí i pěsti na scénu. Jakub Klepiš (vpravo) z Boleslavi a Lukáš Derner z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Třinec s Hradcem Králové byl dlouho bez gólů. První úspěch si připsal až ve 34. minutě Jarůšek, který poslal hosty do vedení. Sedm minut před koncem třetí části se prosadil Koukal. Toho ještě napodobil Červený a bylo hotovo - 3:0 pro hosty.

Oceláři se mohli dostat na čelo tabulky, nestalo se. Navíc nepotvrdili pověst nejsilnějšího mužstva na domácím stadiónu.

Na konci první třetiny vypadl v Pardubicích proud a úvodní dvacetiminutovka skončila dříve a musela se poté nahrazovat v prostředním dějství. Domácí vedli, ale do první prodloužené přestávky šli za stavu 1:2.

Během necelých dvou minut prostředního dějství padly dva góly, a to na každé straně jeden, hosté stále vedli o jednu branku. V polovině duelu srovnal Ščotka. Aby toho nebylo málo, opět vypověděla službu elektřina, další nutné přerušení. Hlavní byl ale výsledek. Protahovaný duel, který začal ve tři odpoledne a skončil po třech hodinách, hosté vyhráli 4:3.

V rozmezí šestadvaceti sekund ve třetí minutě zápasu zaútočili hosté, překvapili domácí a vedli 2:0. Za dalších osm minut přidali třetí přesnou trefu. Takový rychlý výpad předvedl Litvínov v Olomouci, který rozhodl. Domácí v předposlední minutě vstřelili gól, ale šlo o čestný úspěch. Hosté brali tři body a konečně se odlepili od samého dna extraligové tabulky.

Ostřílený útočník Jakub Klepiš poslal Mladou Boleslav do vedení v utkání s Libercem. Tygři kontrovali, poté se prosadili zase domácí. A překvapivě už gól z poloviny utkání byl rozhodující, připsal si ho Pacovský. Hosté odjeli s nepořízenou a porážkou 1:3. Hráči vedení trenérem Pešánem neprožívají ideální sezónu, zatím jsou u dna tabulky.

Vlastní gól, odraz od brusle, tak otevřelo Brno skóre v Chomutově. Dlouho se mistr ale neradoval, Vladimír Růžička srovnal. Bojovné utkání, kde se fanoušci moc gólů nedočkali. Na 2:2 srovnal v 51. minutě navrátilec z NHL Martin Nečas. Utkání muselo jít nakonec do prodloužení. Zde po 39 sekundách rozhodl Sklenář.

Hokej - Tipsport extraliga
Pardubice - Vítkovice 3:4
Branky: 6. J Sýkora, 26. Beran, 30. Ščotka - 11. Baranka, 17. Lev, 27. Hudeček, 34. O. Roman.
Třinec - Mountfield HK 0:3
Branky: 34. Jarůšek, 53. Koukal, 59. Červený
Olomouc - Litvínov 1:3 v 3. třetině
Branky: 59. Strapáč - 3. Sörvik, 3. Gula, 11. Jurčík
Mladá Boleslav - Liberec 3:1
Branky: 10. Klepiš, 33. Pacovský, 58. Lenc - 23. Jašek
Chomutov - Brno 3:2 po prodloužení
Branky: 14. V. Růžička, 36. V. Tomeček, 61. Sklenář  - 12. Zaťovič, 51. Nečas

Reklama

Související témata: