Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 1:3Litvínov vyhrál v Olomouci a opustil poslední místo tabulky

Olomouc

Hokejisté Litvínova vyhráli v 18. kole extraligy v Olomouci 3:1 a opustili poslední místo tabulky. Verva se třikrát prosadila již v první třetině a bodovali tak již v šestém zápase za sebou. Pět z nich navíc Severočeši vyhráli.

Článek

Do první šance zápasu se dostali hosté. Nejprve vychytal Kondrád Kubáta a po chvíli i Jurčíka. Toho však fauloval Strapáč a Severočeši přesilovku bleskově využili. Již po sedmi sekundách se prosadil ranou od modré norský bek Sörvik. O 26 sekund později již Litvínov vedl 2:0. A opět se prosadil obránce, tentokráte se trefil Gula.

Hanáci se probudili po pěti minutách, Ostřížek trefil boční síť a další situaci, kdy byl sám před Petráskem, prováhal, když bekhendový blafák nesrovnal mezi tyče. V 11. minutě už to bylo 0:3, když se z mezikruží trefil Jurčík. Následně zápas skončil pro brankáře Konráda, jehož nahradil Falter.

Olomoucká dvojka se poprvé předvedla v 18. minutě, kdy chytila samostatný nájezd Jánského. V posledních vteřinách úvodního dějství ještě Hanáci mohli dát první branku, ale Laše vychytal Petrásek a puk padající do branky zahodil rukavicí Sörvik.

Olomoučtí trenéři stáhli hru od druhé třetiny na tři formace, sedět zůstali Jergl, Holec a Sundher. Nově sestavená formace Skladaný, Herman, Burian si vytvořila možnosti, dorážky před Petráskem však gólem neskončily. Stejně jako následující přesilovka. Olomouc zabrala, Laš trefil tyčku a Knotka vychytal v obrovské šanci Petrásek.

Tlak domácích byl v polovině utkání drtivý, první pětka si vynutila faul Pilaře a domácí tak hráli opět v početní převaze. Až v jejím závěru ale ohrozil Petráska neúspěšně Eberle. Další tutovku Hanáků zahodil Skladaný, dorážku neprotlačil do branky ani Ondrušek. Hosté zahrozili v přesilovce, Falter si poradil s dělovkou Pilaře i tečí Ihnacaka.

I v poslední třetině Hanáci "bušili" do Petráska, neprosadili se však Eberle, ani Ondrušek. Ve 47. minutě trefil horní tyč obránce domácích Staněk. Kohouti našli recept na skvělého Petráska, který si nakonec připsal 41 úspěšných zákroků, až minutu před koncem, kdy se trefil Strapáč. Na větší drama už ale bylo pozdě.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 1:3 (0:3, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 59. Strapáč (Ondrušek) - 3. Sörvik (Kubát, V. Hübl), 3. Gula (L. Doudera, Ihnacak), 11. Jurčík (Kubát, Šimeček). Rozhodčí: Hribik, Horák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 4431.
Konrád (11. Falter) - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, Strapáč, Mráz - Jergl, Herman, Holec, od 41. navíc R. Vlach. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Baránek - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - M. Hanzl, Ihnacak, J. Černý - Vandas, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Šimeček, Matoušek. Trenéři: Rulík a D. Stránský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice