Hlavní obsah

Na Janeckého rozlučce budou i Jágr či Kurri

PARDUBICE

Na hvězdně obsazené exhibiční utkání, v němž se bude loučit s kariérou útočník Otakar Janecký, se mohou těšit poslední srpnovou neděli fanoušci v Pardubicích. Na rozlučce s osobností českého a pardubického hokeje nebudou na ledě chybět tuzemské hvězdy včetně Jaromíra Jágra, ale i finské legendy jako Jari Kurri nebo Esa Tikkanen.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Další pardubická osobnost Dominik Hašek se na ledě nepředstaví, protože nechce před pokračováním svého působení v NHL v dresu Detroitu riskovat. "Chtěl jsem, aby chytal, ale teď se zcela koncentruje na novou sezonu a před zahájením přípravy v Detroitu nechce nic riskovat. Proto bude jen řídit tým z lavičky," řekl na dnešní tiskové konferenci Janecký.

Pětačtyřicetiletý Janecký, který si během desetiletého působení ve finské SM-Liize udělal v zemi tisíce jezer velké jméno a jeho dres je vyvěšen v Hartwall Areně, zval z Finska i hvězdy současnosti, ale nakonec z jejich účasti sešlo.

"Když jsem si je vybíral, tak se všechno točilo kolem Sakua Koivua, Teemua Selänneho a Jariho Kurriho. Jari, který je v současné době generálním manažerem Finska, přislíbil hned. Teemu zpočátku také souhlasil, ale pak se objevily problémy. On totiž 21. srpna odlétá s rodinou do USA, kde budou děti chodit do školy, a podobná je situace u Sakua," prohlásil Janecký.

Janeckého dres jako v Hartwall Aréně

Z Finska ale přiletí jiné osobnosti nedávné minulosti či současnosti - brankář Markus Ketterer, obránci Marko Tuulola, Antti-Jussi Niemi, Mika Strömberg, útočníci Christian Ruuttu, Petri Varis, Juha Lind a další. Ve finském výběru se představí i Jágr, Martin Straka, Martin Ručinský, Tomáš Kaberle, Janeckého bývalí spoluhráči Jiří Kovařík, Jiří Šejba i Janeckého devatenáctiletý syn Otakar.

V českém výběru se představí i posily z NHL Milan Hejduk, Aleš Hemský, David Výborný, Petr Čajánek, dále například Robert Reichel nebo i legendy jako Vladimír Martinec.

V rámci exhibice, která začne v pardubické ČEZ Aréně v neděli 27. srpna v 18:15, bude slavnostně vyvěšen pod strop Janeckého dres v pardubických barvách s číslem 91. Bronzový medailista z olympijských her v roce 1992 v Albertville a dvou světových šampionátů (1989 a 1992) skončil na vrcholové úrovni již po sezoně 2003/04, ale působil ještě v nižší soutěži a měl nabídky z Finska, proto se oficiální rozlučka uskuteční až nyní.

"Jsem rád, že se to uskuteční také u nás, protože to bude odměna pro české fanoušky, kteří mi léta fandili a chodili na hokej. Věřím, že s exhibicí budou spokojeni," dodal Janecký. Jeho rozlučku bude přímým přenosem vysílat ČT4 Sport a záznam odvysílá i finská televize. Vstupné je 50 a 30 korun na místa k sezení, na stání je vstup zdarma.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín