Hlavní obsah

Výhry slavili jen hosté. Kometa dál stíhá Plzeň, nejhorší je pořád Litvínov

Praha
Aktualizováno

Všech čtrnáct týmů bylo v neděli v akci v rámci 20. kola hokejové extraligy a před reprezentační pauzou se stoprocentně dařilo hostujícím celkům. Pardubice na domácím ledě nedokázaly vstřelit branku Plzni a Indiáni po výhře 4:0 zůstali v čele tabulky. Druhá Kometa zvítězila 2:0 v Jihlavě, třetí Třinec uhájil výhru 3:2 v Litvínově. Čtvrtý Hradec vyhrál v prodloužení 2:1 na Spartě, Olomouc přehrála 3:1 Zlín, Liberec bral dva body za výhru 4:3 v prodloužení na ledě Chomutova a Vítkovice porazily 4:1 Mladou Boleslav.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Petr Kodýtek z Plzně dává gól z trestného střílení brankáři Pardubic Milanu Kloučkovi.

Článek
Fotogalerie

Plzni se sice nepodařilo navázat na debakl 10:2, který Pardubicím uštědřila v posledním vzájemném střetnutí, čisté konto gólmana Svobody ale Západočechy hřálo. Základ úspěchu Indiáni položili už v první třetině, kterou vyhráli 2:0 a tříbodový zisk poté jistili po gólu v každé z následujících třetin. Vítěznou tečkou zápasu udělalo úspěšně provedené trestné střílení Kodýtka v 59. minutě.

Druhá za Plzní zůstává dál o skóre brněnská Kometa, která veze výhru 2:0 z Jihlavy. Za vítězstvím Brňany nasměroval trefa Kanaďana Malleta z úvodní třetiny, pojistku pak v závěrečné části přidal Čermák. Dukla tak nadále hledí na extraligovou tabulku z předposlední příčky.

Třetí Třinec si dojel pro tři body na led posledního Litvínova, zadarmo ale vítězství neměl. Domácím se podařilo před třetí sirénou snížit dvoubrankový náskok Ocelářů, hosté ale v závěrečném dramatu těsné vedení uhájili. Třinec dál ztrácí na čelo tabulky jeden bod, Litvínov zůstává v pozici nejhoršího celku extraligy.

Výborného tým zase padl v prodloužení

Čtvrtý zůstal hradecký Mountfield, který přetlačil na domácím ledě Spartu 2:1 v prodloužení. Pražané tak ani napodruhé pod staronovým trenérem Františkem Výborným nevyhráli a brali jen bod stejně jako v pátek na ledě Komety. Sparta nicméně dál drží elitní desítku.

Na záda ale o skóre dýchá Pražanům jedenáctý Liberec, který dovedl do vítězné koncovky dramatický duel na ledě Chomutova. Piráti vedli už o dvě branky, hostující tým ale převzal režii a mířil za vítězstvím. Vyrovnávací gól Skokana v 58. minutě ještě vynutil prodloužení, v 64. minutě ale rozhodl o dvoubodové výhře Tygrů Bulíř.

Olomouc odvezla cenné tři body ze stadiónu rozjetého Zlína a po výhře 3:1 vystřídala svého dnešního soupeře na šestém místě, Berani se propadli na osmou pozici za Chomutov. Hostující Kohouti rozhodli vyrovnaný zápas dvěma góly v poslední třetině.

Na pátém místě jsou dál Vítkovice, které v neděli dojely pro tři body do Mladé Boleslavi. Domácím svitla naděje jen v úvodu druhé třetiny, kdy smazali jednobrankový náskok hostů, dva následné góly Romana ale nasměrovaly Vítkovice k výhře.

Extraliga ledního hokeje - 20. kolo
Pardubice – Plzeň 0:4
Branky: 5. a 16. Mertl, 25. Moravčík, 59. Kodýtek.
Zlín – Olomouc 1:3
Branky: 32. Fořt - 16. Knotek, 33. Burian, 58. Herman.
Chomutov – Liberec 3:4 v prodl.
Branky: 10. Flemming, 13. Vondrka, 58. Skokan - 22. Bakoš, 49. a 53. Lakatoš, 64. Bulíř.
Litvínov – Třinec 2:3
Branky: 34. Hübl, 58. Gerhát - 9. Krajíček, 30. Linhart, 39. Chmielewski.
Jihlava – Brno 0:2
Branky: 19. Mallet, 52. Čermák.
Sparta – Hradec Králové 1:2 v prodl.
Branky: 34. Kudrna - 17. Látal, 65. Červený.
Mladá Boleslav – Vítkovice 1:4
Branky: 21. Žejdl - 9. Kurovský, 28. a 36. Roman, 60. Szturc.

Reklama