Hlavní obsah

Dva zápasy, čtyři góly. Konečně jsem zlomil střelecké trápení, liboval si liberecký Lakatoš

Třemi góly v řadě hokejisté Liberce sice smazali dvoubrankovou ztrátu v nedělním extraligovém zápase v Chomutově, ale vedení 3:2 dvě minuty před koncem základní hrací doby ztratili. Nakonec urvali vítězství 4:3 v prodloužení, takže v součtu s páteční výhrou nad Třincem získali během tří dnů pět bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dominik Lakatoš z Liberce se raduje z druhého gólu.

Článek

Výraznou měrou se na pozitivní bilanci podílel ve výborné formě hrající útočník Dominik Lakatoš. Do sítě Ocelářů i Pirátů nasázel pokaždé po dvou trefách. „V Chomutově nás nakopla přesilovka pěti proti třem, kdy jsme snížili na 2:1. Pak jsme hráli pořád stejně a přístupem a poctivým výkonem jsme dokonali obrat. Lepší by byly pochopitelně tři body, než dva, ale jsme rádi, že se k nám v nastaveném čase při Bulířově vítězném gólu přiklonilo i štěstí," líčil Lakatoš.

Jeho dvě branky měly kuriózní nádech. „U té první gólové akce jsem chtěl spíš poslat puk do brankoviště, a kotouč se nějakým způsobem dostal do sítě. Při druhém gólu jsem zavřel oči, zdálky vystřelil směrem na bránu a vyšlo to. Díky za to," popisoval úspěšný střelec klíčové okamžiky zápasu.

Lakatoš si váží střeleckého procitnutí. „Dlouho jsem se předtím trápil, snad patnáct zápasů jsem neskóroval. Teď se to zlomilo. Začal jsem častěji střílet, tlačit se do brány, což mi chybělo na začátku sezóny. Dělám to, co po mě trenér chce, a věřím, že se mi povede odehrát kvalitně víc utkání," přál si mladý liberecký útočník.

Bílí Tygři se už bodově docela vzdálili od chvostu tabulky, na němž figurovali ještě před několika dny. „Konečně jsme se rozjeli. Víme, za čím jdeme a chceme se dostat do play off," nastínil Lakatoš liberecké záměry.

„Z toho, že jsme byli na dně tabulky, jsme nepanikařili. Máme zkušené mužstvo," glosoval vzepětí týmu útočník Michal Bulíř, autor vítězné branky v Chomutově. „Využil jsem chybičky soupeře a tím jsme ani nenechali dojít zápas do nájezdů," řekl k rozhodující situaci utkání.

Pešán spěchal k reprezentaci

Trenér Bílých Tygrů Filip Pešán prožívá hektické dny, protože dělí svoji koncentraci na klub a reprezentační povinnosti. „Nesmyslné vyloučení a potrestané oslabení nás poslalo v Chomutově do prodloužení. V něm hrál prim jeden tým, a byli to domácí, ale stejně paradoxně jsme při jejich tlaku ujeli a dali vítězný gól," zhodnotil bitvu s Piráty.

Hned po zápase odjel na sraz reprezentační dvacítky před turnajem v Rusku, takže v úterním duelu povede liberecké mužstvo v Lize mistrů ve Švédsku jeho asistent Karel Mlejnek. „Poradím mu, aby naši kluci vyhráli o gól v řádné hrací době a pak rozhodli o postupu v prodloužení," připomněl Pešán, že Bílí Tygři se pokusí na ledě Frölundy odčinit porážku 2:3 z domácího duelu.

Reklama

Související témata: