Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 4:0Místo první příčky veze debakl. Třinci útok na čelo tabulky totálně nevyšel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Škůrek 1 : 0
19. Sundher 2 : 0
23. Škůrek 3 : 0
55. Herman 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Po reprezentační přestávce se o slovo znovu přihlásila hokejová Tipsport extraliga. Po předehrávce 21. kola mohla mít dokonce nového lídra, jenže třineckým Ocelářům útok na čelo tabulky totálně nevyšel. Z Olomouce si místo potřebné výhry veze zasloužený debakl 0:4. Hanáci se po třetí výhře za sebou bodově dotáhli na páté Vítkovice. Dvěma góly se zaskvěl obránce David Škůrek a slovenský gólman Branislav Konrád udržel už pošesté v sezóně čisté konto.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec loví puk z brány.

Článek
Fotogalerie

Oceláři, kterým chyběl bek Krajíček i útočníci Irgl, Adamský, Marcinko, Petružálek a Martin Růžička, prohráli počtvrté z posledních šesti duelů a promarnili šanci posunout se do čela tabulky. Z třetího místa stále ztrácejí na vedoucí Plzeň i na druhou Kometu Brno bod.

Olomouc, která nastoupila s uzdraveným útočníkem Holcem, měla velkou možnost otevřít skóre ve čtvrté minutě, přestože hrála při Sundherově trestu v oslabení. Únik s Lašem zakončil individuálně Knotek, ale neuspěl. Šanci měl i Burian. Na druhé straně zahrozil Michal Kovařčík.

Hanáci se dostali do vedení ve 14. minutě, kdy se Škůrek vřítil do rozevřené obrany Třince a překonal gólmana mezi betony. Vzápětí tečoval Sundher nahození Lukáše Galvase do boční sítě.

Oceláři se pak ubránili při Musilově trestu, ale 68 sekund před koncem první třetiny domácí zvýšili. Lukáš Galvas vysunul z vlastního obranného pásma do úniku Sundhera, který blafákem do forhendu zakončil mezi Hrubcovy nohy.

Do branky šel Hamerlík

Na přelomu úvodního a druhého dějství odolala Olomouc při Knotkově trestu a ve 23. minutě zvýšila už na tříbrankový rozdíl. Po náporu dotlačil puk za Hrubce z dorážky Škůrek a do branky Ocelářů se poprvé v sezóně postavil uzdravený Hamerlík.

Zkušený slovenský gólman pomohl ubránit oslabení při Rothově pobytu na trestné lavici a následně si poradil i s Mrázovou ranou. V 35. minutě mohli hosté snížit, ale Mikulíkovu ránu zablokoval obětavým pádem Houdek a dorážku Christova chytil Konrád. Dobré možnosti měli i Adámek, Rákos a Svačina, olomoucký gólman ale na konci druhé části svůj tým hodně podržel.

V úvodu závěrečné části pomohla Třinci po úniku Skladaného tyč a Hermanovu dorážku chytil Hamerlík. Třinec zahrozil pohotovou ranou Ondřeje Kovařčíka, kterou kryl Konrád vyrážečkou. V 56. minutě domácí potvrdili vítězství v přesilové hře. Ondruškovu střelu dorazil za Hamerlíkova záda Herman. Konrád udržel čisté konto počtvrté z posledních osmi duelů.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Škůrek (Vyrůbalík, J. Knotek), 19. Sundher (L. Galvas), 23. Škůrek (Eberle, Laš), 55. Herman (Burian, Ondrušek). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 3027.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Herman, Burian - Ostřížek, Strapáč, B. Mráz - Roman Vlach, Sundher, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Třinec: Hrubec (23. Hamerlík) - Roth, M. Doudera, Adámek, D. Musil, Jank, Linhart - Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Hrňa, Rákos, Svačina - Dravecký, Polanský, Raška - Cienciala, Mikulík, Christov. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama

Související témata: