Hlavní obsah

Šest gólů nám zvedne sebevědomí, věří litvínovský Nejezchleb

Litvínov

Hokejisté Litvínova sice zdolali hned po reprezentační přestávce v extralize tým Mladé Boleslavi 6:3, přesto se neodlepili ze dna tabulky. Vítězný gól vstřelil útočník Richard Nejezchleb, který se vrátil do sestavy Vervy po absenci zaviněné zraněním. „Snad nám výhra dodá sebevědomí,“ uvažoval třiadvacetiletý forvard.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hráčů z gólu, jehož autorem byl Viktor Hübl (uprostřed). Vlevo je Peter Jánský, vpravo Karel Kubát.

Článek

Jak se cítíte po návratu na ledovou plochu?

Ještě trochu bojuji se zdravotními problémy. Ale už je to lepší, i když ne zcela stoprocentní. Nechtěl bych zranění blíže specifikovat. Jen řeknu, že je to ve spodní části těla.

Zápas s Boleslaví přinesl celkem devět gólů. Co o výsledku 6:3 rozhodlo?

Začátek utkání po reprezentační pauze byl takový rozlítaný. Nakonec jsme hráli dobře, byť nesnižuji kvalitu soupeře. Nemyslím si však, že by Boleslav podala extra výkon. Hlavně jsme rádi za vstřelené branky.

Čemu zlepšenou produktivitu přisuzujete?

Trenér nás nabádá, abychom chodili do brány, clonili tam ve dvou. A že jsem dal klíčový gól na 4:3 vyplynulo z toho, že jsem viděl, jak puk letí kolem mě. Jenom jsem stál a doufal, že mě trefí, což se stalo. Takže tam bylo i štěstíčko.

Ale jenom štěstí by asi nestačilo, že ne?

V reprezentační přestávce jsme zapracovali na přesilovkách. Měli jsme pak proti Boleslavi třikrát výhodu hry pěti proti třem. Zápas jsme odmakali, hlavně v poslední třetině jsme hráli naplno. Výhra nám dodá sebevědomí do dalšího průběhu soutěže.

V pátek je na pořadu tradiční derby Litvínova s Chomutovem. Co od zápasu na ledě Pirátů očekáváte?

Mně se tam hraje dobře. V Chomutově je to vždycky zajímavé, půjde o důležité tři body.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články