Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 5:1Dynamo jednoznačně porazilo Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Marosz 1 : 0
20. P. Sýkora 2 : 0
21. Rolinek 3 : 0
23. Jelínek 3 : 1
54. Treille 4 : 1
59. Beran 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili ve 22. kole extraligy na domácím ledě Liberec 5:1 a také ve druhém utkání po reprezentační přestávce slaví výhru. Dynamo se už v první třetině dostalo do dvoubrankového vedení a to i přes liberecké snížení nepustilo. Velkou zásluhu na vítězství Pardubic měl opět i skvělý brankář Ondřej Kacetl.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu.

Článek

Liberec se třemi výhrami za sebou v zádech začal v Pardubicích lépe než soupeř. Už v prvním střídání měl šanci Bulíř, o chvíli později šikovně tečoval puk Jelínek, ale Kacetl byl na místě. Bílí Tygři nevyužili ani přesilovku pět na tři, ve které měl velkou možnost Bakoš, a Dynamo se postupně dostávalo do hry.

Pomohl mu k tomu i první gól, který při přesilovce zařídil šťastnou střelou mezi betony Marosz. Další gól mohl přidat unikající obránce Cardwell, ale Will byl tentokrát na místě. Brankou neskončily ani příležitosti Tomáška a Jána Sýkory, kteří mířili vedle branky, a tak se skóre pohnul až v poslední minutě první části Petr Sýkora. Zkušený kanonýr po skvělé přihrávce Marosze střílel do prázdné branky.

Pardubice si ofenzivní chuť přenesly i do druhé třetiny a po půl minutě vedly díky Rolinkově samostatné akci už o tři branky. Tříbranková ztráta Liberec probudila a brzy přišlo snížení, když se v přesilovce pohotově z prostoru před brankářem trefil Jelínek. Šance se pak střídaly na obou stranách. Pardubice se poměrně snadno dostávaly do úniků, ale Treille, Tomášek či Ján Sýkora je nedokázaly proměnit.

Bílí Tygři začali hodně zlobit v posledních minutách druhé třetiny, ale troskotali na skvělém Kacetlovi. Vyprávět by o tom mohli Bulíř s Jelínkem, který z bezprostřední blízkosti nedokázali protlačit kotouč za pardubického brankáře. Zahanbit se nechtěl nechat ani Will a na začátku třetí části lapil při přesilovce dělovku Petra Sýkory.

Pardubice ve třetí části poměrně bez potíží zachytávaly útočné pokusy Liberce a svůj dvoubrankový náskok střežily. Když se pak v 54. minutě trefil zblízka Treille, naděje hostů na zvrat výrazně poklesly.

Dynamo soupeře nepustilo k větším šancími a jejich výhru ještě při liberecké hře bez brankáře pečetil Matěj Beran. Východočeši tak vyhráli třetí z posledních čtyř duelů, ale plného zisku se dočkali poprvé po čtyřech utkáních.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Marosz (Trončinský, Cardwell), 20. P. Sýkora (Marosz, Rolinek), 21. Rolinek (Trončinský), 54. S. Treille (Tomášek), 59. M. Beran (Dušek, M. Kaut) - 23. P. Jelínek (M. Kvapil). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pražák - Pešek, D. Klouček. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 8032.
Pardubice: Kacetl - Čáslava, Trončinský, Wishart, Cardwell, Mojžíš, Holland, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Dušek, M. Beran - M. Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
Liberec: Will - Havlín, Ševc, Šmíd, Jánošík, Kolmann, Derner, od 21. navíc Pyrochta - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Ordoš - Bartovič, J. Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice