Hlavní obsah

Sparta porazila Třinec. Zlín vyfasoval nálož, Indiáni zvládli nájezdy, Piráti opět padli

nov,likSport.cz
Aktualizováno

Několik šlágrů měl na pořadu nedělní program 23. kola hokejové Tipsport extraligy. Poslední dva šampióni se utkali v Liberci, kam přijelo Brno. Tygři vyhráli 4:3. Dále Sparta porazila Třinec 2:1. Souboj ze spodku tabulky zvládl lépe Litvínov, který zdolal Jihlavu 3:0. Mladá Boleslav s novým trenérem Vladimírem Kýhosem si pohrála s Jihlavou - 6:1. Plzeň udolala Vítkovice 4:3 po nájezdech. Trápící se Chomutov padl v Hradci Králové 2:3 po nájezdech.

TVÁŘÍ V TVÁŘ: Ryan Hollweg vs. Jan Výtisk ve 23. kole Tipsport extraligyVideo: Radegast Index týmů

 
Článek
Fotogalerie

23. kolo odstartovalo v pražské O2 Areně, kde se v tradičně vyhecovaném souboji potkala Sparta s Třincem. První třetinu vyhráli domácí, druhá skončila nerozhodně a Oceláři prohrávali 1:2. Více se už střelci neprosadili a Sparta brala tři body.

Litvínov po dlouhé době opustil úplný chvost extraligy a Černého Petra přepustil nováčkovi z Jihlavy, a právě přímý souboj těchto dvou mužstev byl v neděli k vidění. Po dvaceti minutách domácí vedli 2:0, po čtyřiceti 3:0 a byli opět blíže třem bodům. Skóre se už nezměnilo a hosté odjeli s prázdnou.

Domácí debakl. Zlín a Mladou Boleslav provázelo před utkáním jedno společné. Obě mužstva procházejí krizí, Boleslav dokonce vyměnila trenéra. Ve Zlíně se poprvé představil kouč Vladimír Kýhos a mohl být spokojený, po čtyřiceti minutách hosté vedli 3:1. Tři rychlé údery v poslední části rozhodly a Zlín prohrál, potupa 1:6 před vlastními fanoušky.

Liberečtí v minulém kole potvrdili tragické počínání na cizích hřištích, když podlehli v Pardubicích 1:5. V neděli pod Ještěd dorazila mistrovská Kometa. Ve dvou úvodních třetinách diváci viděli jen dva góly, spravedlivě rozdělené. Ve třetí části se ale děly věci, padlo pět branek. Tygři nakonec přetahovanou vyhráli 4:3.

Dvě tradiční hokejové bašty, které jsou ve velkém laufu, se střetly v Plzni. Západočeský lídr soutěže přivítal Vítkovice. Indiáni na hosty umí, z posledních pěti zápasů neprohráli v základní hrací době. Ale. V poslední minutě musel odvrátit porážku Indrák, srovnal na 3:3. V prodloužení gól nepadl a na řadu přišly nájezdy. Vítěznou trefu za dva body si připsal Indián Milan Gulaš.

Posledním nedělním zápasem byl souboj Hradce Králové s Chomutovem. Piráti se v poslední době trápí, což potvrdili i na východě Čech, ale přesto dokázali srovnat z 0:2 na 2:2, jenže rozhodují gól padl v prodloužení, vstřelil ho Berdřich Köhler a Hradec vyhrál 3:2.

Hokej - Tipsport extraliga
Sparta - Třinec 2:1
Branky: 15. T. Pavelka, 39. P. Vrána  - 37. L. Kovář
Litvínov - Jihlava 3:0
Branky: 14. Nejezchleb, 20. Kubát, 37. Matoušek
Zlín - Mladá Boleslav 1:6
Branky: 37. Robert Bukars - 6. Pacovský, 24. Urban, 32. V. Němec, 44. P- Holík, 46. Orsava, 48. Orsava
Liberec - Brno 4:3
Branky: 29. Bulíř, 44. J. Stránský, 48. Redenbauch, 55. Kvapil - 35. Mallet, 50. Nečas, 54. L. Čermák
Plzeň - Vítkovice 4:3SN
Branky: 42. Moravčík, 49. Gulaš, 60. Indrák, rozhodující nájezd M. Gulaš - 4. Lev, 37. O. Roman, 49. P. Zdráhal
Hradec Králové - Chomutov 3:2PP
Branky: 26. Dragoun, 35 Köhler, 62. Köhler - 40. Lauko, 50. Flemming

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice