Hlavní obsah

Kovářova bláznivá neděle. Při premiéře za Třinec padly z jeho hole dva góly, těší ho jen jeden

Praha

Prožil hodně bláznivou neděli. Doslova na poslední chvíli dostal poprvé šanci v třineckém dresu a z hole Lukáše Kováře padly na Spartě hned dva góly. Radost měl však 25letý hokejový obránce jen z jednoho, druhý přišel vzápětí nešťastnou tečí do vlastní sítě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Obránce Třince Lukáš Kovář (vpravo) se raduje z gólu se spoluhráčem Tomášem Linhartem.

Článek

„Nejdřív mě ohromně potěšilo, jak jsem to i díky clonícím hráčům pěkně od modré trefil. Dávám většinou jeden gól ročně, takže už mám splněno," usmál se. Jenže 61 vteřin před koncem druhé třetiny přišel Kovářův nešťastný zásah při domácí přesilovce a byla z toho vítězná branka Sparty připsaná Formanovi. „Myslel jsem, že puk letí pomaleji a že to stihnu odpálit, jenže on zrychlil tím, jak šel přes několik hokejek a spadl za záda gólmana. Nemá cenu to pitvat, samozřejmě mě celá věc hodně zamrzí," líčil 25letý hokejista, jenž odehrál přes dvě stovky extraligových utkání za Vítkovice.

Když Kovářovi po minulé sezóně v Ostravě vypršela smlouva, marně ale hledal nové extraligové působiště. „Bylo to náročné na psychiku, nejvíc to odnášeli asi moji blízcí. Naštěstí se nám v červnu narodil syn, tak jsem si snažil nejvíc užít rodinu," vykládal obránce, jenž se nakonec uchytil v prvoligovém Frýdku-Místku, který funguje jako farma Ocelářů.

Tam pro něj trenér Varaďa v neděli sáhnul, když napočítal na marodce celkem osm hráčů (Krajíček, Roth, Adamský, Dravecký, Hrňa, Petružálek, M. Růžička, Svačina). „Vezli mě do Prahy až dodatečně autem, ale šel jsem na led plný odhodlání ukázat, že můžu být i v extralize platným hráčem. První liga není úplný rybník, jsem dobře natrénovaný. Teď ale zůstávám s Oceláři a doufám, že dostanu příležitost i v úterý v Chomutově," tvrdil Kovář.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice