Hlavní obsah

Christov vypnul Michálka! Sudí netrestali, Sparta zvažuje podnět k disciplinárce

Jan ŠkvorSport.cz

Po více než měsíci a sedmi zápasech se hokejisté Sparty dočkali v extralize vítězství za tři body, stínem na jejich triumfu 2:1 nad Třincem je však zranění Zbyňka Michálka. Čtyřiatřicetiletý reprezentační obránce padl třináct vteřin před koncem druhé třetiny otřesený k ledu po zákroku útočníka Ocelářů Víta Christova. Na střídačku musel majiteli stříbra a bronzu z MS pomoct kustod týmu, a do zbytku zápasu už nezasáhl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Sparty, zleva Zbyněk Michálek a kapitán Jaroslav Hlinka.

Článek

„Doufám, že bude v pořádku, má podezření na lehčí otřes mozku," říkal bezprostředně po konci utkání trenér Sparty František Výborný. Michálek po utkání zamířil do nemocnice na vyšetření, která by měla ukázat rozsah jeho zranění.

„Moc jsem neviděl, jak k tomu došlo, jestli tam byl nějaký loket. Opravdu nevím," tvrdil Výborný, že se na celou situaci s dalšími členy realizačního týmu ještě podívá na videu.

Rozhodčí Pešina s Pražákem Christovův zákrok jako nedovolený nevyhodnotili a útočníka Ocelářů nevyloučili. Sparta si však není úplně jistá, že šlo o férový souboj. Teprve po zhlédnutí videa se však rozhodne, jestli podá podnět k disciplinární komisi extraligy. To v případě, pokud nabyde dojmu, že Christov trefil Michálka loktem do hlavy.

„Zbyňa mi hned po zápase říkal, že v pondělí přijde na trénink. Na led s námi ale určitě nepůjde," nechce Výborný vystavit riziku obránce, který do Sparty přišel přesně před měsícem a v pěti utkáních si připsal tři kanadské body za asistence.

Kluci ožili a spadla z nich deka, všiml si Nedvěd

Jinak ale v kabině Pražanů převládala spokojenost. Pod Výborného vedením dokázali bodovat i v pátém utkání. A konečně se dočkali i výhry v základní hrací době. „Byli jsme hodně dole a zvedali se krůček po krůčku. Začalo se to lepšit už při posledním zápase pod Jiřím Kalousem v Litvínově, pak přišel impuls s novým trenérem Výborným. Teď proti Třinci už byl výborný výkon i výsledek," těší útočníka Miroslava Formana.

Ten byl proti Třinci u obou gólů; na první přihrál, druhý vstřelil sám. Byť hodně kuriózně, navíc byl původně jako autor vítězné trefy označen Petr Vrána. „Po střele Zbyňka Michálka jsem puk tečoval, jenže po mně ještě někdo další. Nejdřív jsem si myslel, že Havran (Vrána), nakonec to ale byl hráč Třince (Lukáš Kovář). Přál bych to Havranovi, potřebujeme totiž, aby se co nejvíc chytil," připomínal Forman, že Vrána se teprve v pátek proti Olomouci dočkal premiérového zásahu v sezóně.

„Právě vítězství nad Olomoucí nám nalilo energii do žil a od soboty bylo cítit, jak kluci ožili a spadla z nich deka. Všichni hráči podřídili své ofenzivní choutky týmovému výsledku," chválil výkon týmu proti Třinci asistent sparťanského trenéra Jaroslav Nedvěd.

„Předvedli jsme opravdu výborný výkon a je skvělé, že konečně bereme i tři body," těšilo Formana po utkání, které v pražské O2 areně sledovalo přes dvanáct tisíc diváků, největší návštěva v probíhající sezóně. „Klobouk dolů před fanoušky vzhledem k tomu, kde se v tabulce nacházíme. Moc jim děkuju, udělali skvělou atmosféru a byli naším dalším hráčem na ledě," uzavřel Forman.

Reklama

Související témata: