Hlavní obsah

První Plzeň ve šlágru porazila mistra z Brna, Sparta doma padla

roj, likSport.cz
Aktualizováno

Plzeňští hokejisté i po 24. kole vládnou extralize s pětibodovým náskokem. V napínavém šlágru Indiáni porazili doma mistrovskou Kometu 5:4. Druhý Hradec Králové otočil duel ve Vítkovicích, odkud veze výhru 6:3. Třetí Třinec vyhrál v Chomutově 5:3. Poslední Jihlava doma nestačila na Liberec (0:2). Mladá Boleslav pod novým koučem opět uspěla, když doma udolala Olomouc 4:3 v prodloužení. V bitvě z chvostu tabulky rozstřílely Pardubice 5:0 Litvínov. Sparta po dvou výhrách doma prohrála s trápícím se Zlínem 1:3.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Miroslav Indrák (uprostřed) z Plzně se raduje z gólu, vlevo je brankář Komety Karel Vejmelka.

Článek
Fotogalerie

V Plzni si během duelu s úřadujícími šampióny fanoušci přišli na své. Domácí dvakrát dotahovali manko, ale nakonec především díky přesilovkovému hattricku obrozeného střelce Miroslava Indráka zápas strhli na svoji stranu. Indiáni vyhráli posedmé za sebou a na svém ledě už vyhráli jedenáctý duel v řadě. To Kometa prodloužila sérii porážek na čtyři utkání.

Hradecký Mountfield prohrával ve Vítkovicích dvakrát o dva góly, ale v prostřední části nastartoval zkušený Jaroslav Bednář dvěma góly obrat, který dokonali jeho spoluhráči třemi trefami v závěrečné části. Hosté slavili pátou výhru po sobě, ve Vítkovicích triumfovali ve čtvrtém z posledních pěti zápasů.

Třinec uzavřel šestizápasovou venkovní sérii vítězstvím nad trápícím se Chomutovem. Piráti prohrávali dvakrát o čtyři branky, a tak je pro ně konečný výsledek 3:5 ještě milosrdný. Severočeši pohráli pošesté za sebou. Návrat do sestavy Ocelářů oslavil útočník Martin Růžička třemi body.

Sedmý Liberec sice patří k nejhorším týmům venku, ale na ledě poslední Jihlavy nezaváhal. Nováček soutěže prohrál doma popáté v řadě. V brance hostů se blýskl prvním čistým kontem v sezóně gólman Jaroslav Janus.

O jediný bod za Bílými Tygry zaostává Mladá Boleslav, která pod trenérem Vladimírem Kýhosem i podruhé vyhrála. Před svými fanoušky sice prohospodařila dvougólový náskok, ale vítěznou radost zařídil v prodloužení Vojtěch Němec. Hanáci po páteční porážce na Spartě ani tentokrát na výhru nedosáhli.

Sparta v pátek sice ukončila sérii sedmi porážek, ale v úterý načala novou. Dvěma brankami se o vítězství Zlína na jejím ledě zasloužil Zdeněk Okál. Berani tak zabrali po čtyřech porážkách a Spartu poslali na průběžné deváté místo.

Souboj o přiblížení se elitní desítce jasně ovládly Pardubice, které doma nedaly Litvínovu šanci. Dynamo vyhrálo počtvrté z posledních pěti zápasů, Litvínov neuspěl po sérii tří výher.

Hokejová Tipsport extraliga, 24. kolo
Vítkovice - Hradce Králové 3:6
Branky: 4. Kurovský, 15 Olesz, 26. Stránský - 18. Gregorc, 21. Bednář, 28. Bednář, 49. Dragoun, 54. Cibulskis, 59. Červený
Chomutov - Třinec 3:5
Branky: 33. Huml, 52. Valach, 54. Vondrka - 3. Rákos, 11. Irgl, 19. Růžička, 24. Marcinko, 36. Růžička
Plzeň - Brno 5:4
Branky: 11. Indrák, 14. Preisinger, 24. Indrák, 28. Indrák, 30. Straka - 7. Erat, 17. Zohorna, 20. Mallet, 40. Zohorna
Jihlava - Liberec 0:2
Branky: 7. Jelínek, 29. Ordoš
Mladá Boleslav - Olomouc 4:3 v prodloužení
Branky: 2. Knotek, 2. Urban, 30. Procházka, 64. Němec - 14. Jergl, 24. Eberle, 37. Skladaný
Pardubice - Litvínov 5:0
Branky: 13. S. Treille, 23. Marosz, 29. Beran, 33. Wishart, 41. Tomášek
Sparta - Zlín 1:3
Branky: 52. Michálek - 29. Okál, 30. Okál, 54. Honejsek

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice