Hlavní obsah

Útočník Nedorost posílí pro příští sezónu Budějovice

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejový útočník Václav Nedorost bude v nadcházejícím extraligovém ročníku hájit barvy Českých Budějovic. Dvojnásobný juniorský mistr světa, který uplynulou sezónu ze zdravotních důvodů vynechal, v úterý podepsal v mateřském klubu roční smlouvu. Vedení HC Mountfield to oznámilo na svých internetových stránkách.

Foto: PRÁVO

Václav Nedorost.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Nedorost působil na jihu Čech do roku 2001, kdy zamířil do NHL a oblékal dres Colorada a Floridy. Často však působil i ve farmářských týmech. Při výluce v zámořské soutěži se vrátil do Česka, ale vzhledem k tomu, že České Budějovice nastupovaly v první lize, zamířil do Liberce.

Na konci sezóny se Nedorost zranil a následně absolvoval operace pravého i levého kolena a byl nucen vynechat celý soutěžní ročník. Nyní již opět trénuje a s českobudějovickým týmem nastoupil i do přípravných zápasů. Dnešním podpisem kontraktu potvrdil, že bude trenéru Josefu Jandačovi k dispozici celý rok.

Není připraven na sto procent

Nedorost spolupracovníkovi ČTK řekl, že o jeho setrvání v Českých Budějovicích rozhodl právě zdravotní stav. "Zvažoval jsem odchod do Ameriky, ale nejsem ještě připraven na sto procent. Nemohl bych na kempu odvést výkon, jako kdybych byl úplně zdravý. Proto jsem uvítal zájem Budějovic a podepsal jsem smlouvu," uvedl hokejista.

Zatím ještě stále nemůže absolvovat stejnou zátěž jako spoluhráči. "Na ledě jsem s klukama sice od začátku, ale měl jsem úlevy, protože po zdravotní pauze bylo zatížení veliké. Skoro celý rok a půl jsem nic nedělal, ani letní přípravu jsem skoro neměl. Musel jsem začít trochu pomaleji," řekl Nedorost.

Není si jistý, jak bude koleno na zátěž reagovat. "Až se přestane trénovat tak intenzivně jako teď, potom uvidíme, co koleno udělá. Vedení Floridy můj agent oznámil, že jsem se rozhodl zůstat rok v Budějovicích kvůli možnosti doléčení. Absolvovat v zámoří 90 zápasů by byla pro koleno obrovská zátěž, zvládnout 50 zápasů v extralize bude asi jednodušší," dodal Nedorost.

Reklama

Související témata: