Hlavní obsah

Jihlava - Olomouc 3:2 PPJihlava ukončila sérii porážek, v prodloužení udolala Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Mráz 0 : 1
30. Diviš 1 : 1
39. Čachotský 2 : 1
52. Ostřížek 2 : 2
63. Anděl 3 : 2
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejisté Jihlavy porazili ve 26. kole extraligy Olomouc 3:2 v prodloužení a po čtyřech prohrách se radovali z výhry. V 63. minutě utkání rozhodl útočník Lukáš Anděl, Dukla je ale i nadále poslední. Olomouc bodovala posedmé v řadě.

Článek

První příležitost na změnu skóre si ve čtvrté minutě vypracoval domácí Dostálek, který se po příchodu z prvoligových Českých Budějovic představil poprvé na Horáckém zimním stadionu. Levé křídlo druhé formace se prodralo až před gólmana Konráda, který ale jeho pokus betonem vykopnul.

O dvě minuty později mohl posunout Duklu do vedení Jiránek po přihrávce Skořepy, ale z mezikruží trefil jen olomouckého brankáře. Největší šanci první třetiny promarnil v 15. minutě kapitán Dukly Čachotský, který obkroužil olomouckou branku, ale Konrád byl s levým betonem u tyčky včas.

Olomoučtí o sobě dali pořádně vědět až na samém konci přesilové hry, kdy mezírku v rozkleku Voldena našel Mráz a poslal hosty do vedení. Inkasovaná branka Jihlavu zmrazila a hosté na začátku druhé části mohli hned dvakrát zvýšit svůj náskok, ale norský gólman Jihlavu podržel.

Ve 30. minutě se domácím podařilo vyrovnat. Zeman přihrávkou zpoza branky našel Žálčíka, toho ještě Konrád vychytal, ale na dorážku Dostálka už nestačil. Hostující hráč z Motoru tak zaznamenal první gól v extralize a zároveň ukončil čekání na branku v duelu s Hanáky. Olomouc první zápas doma vyhrála 3:0 a Konrádova neprůstřelnost tak trvala téměř 90 minut.

Jihlava vyrovnáním ožila. Na konci 36. minuty Kubalík trefil tyč, vývoj zápasu však otočil až krátce před koncem druhé třetině Čachotský po přihrávce Skořepy, když udělal kličku brankáři a bez problémů skóroval. Za 20 sekund ale mohlo být vyrovnáno, střelu Škůrka zastavila tyč.

V 46. minutě poslal puk napříč brankovištěm Jihlavy Herman, ale nikdo z Hanáků ho do sítě nasměrovat nedokázal. Dukla se soustředila na obranu a na útok postupem času prakticky rezignovala. A hosté toho využili, v 52. minutě Ondrušek dorazil do sítě vyraženou střelu Houdka a vyrovnal. V závěru měla Dukla možnost rozhodnout z přesilové hry, ale využít ji nedokázala.

Utkání se tak muselo prodlužovat, Olomouc si zahrála nastavení počtvrté v řadě a potřetí v něm neuspěla. V 63. minutě rozhodl o výhře Jihlavy Anděl.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Dukla Jihlava - HC Olomouc 3:2 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Dostálek (Žálčík, A. Zeman), 39. Čachotský (Skořepa, Dostálek), 63. Anděl - 17. Mráz (Holec, J. Galvas), 52. Ondrušek (Houdek, Burian). Rozhodčí: Lacina, M. Sýkora - Frodl, Komárek. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 3598.
Jihlava: Volden - de la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, D. Kajínek, Ulrych, J. Zdráhal - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, A. Zeman, Dostálek - Žálčík, Seman, Anděl - Diviš R. Hubáček, Rys. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Herman, Burian - Ostřížek, Mráz, Holec - Jergl, R. Vlach, Sundher. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: