Hlavní obsah

Tomica po faulu na Marosze přijde o čtyři zápasy Chomutova

Praha
Aktualizováno

Chomutovský útočník Marek Tomica dostal za faul na pardubického Rostislava Marosze v utkání hokejové extraligy trest na čtyři zápasy. Pro Tomicu skončil kvůli nedovolenému zákroku páteční duel už v 16. minutě, kdy byl vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovský Marek Tomica (vlevo) a Vilém Burian z Olomouce.

Článek

Rozjetý pardubický útočník schytal od Tomici úder do hlavy ve středním pásmu poté, co odehrál puk. "Pouze šťastnou souhrou okolností nebyly následky střetu vážnější než dva přeražené zuby, uvedené v zápise o utkání," uvedl předseda disciplinární komise extraligy Karel Holý.

Konstatoval, že navzdory nahození puku byl Marosz podle pravidel považován za hráče v držení kotouče. "Když se pokusil blížícímu se střetu pohybem do středu hřiště vyhnout, hráč aktivně vystoupil proti směru jeho jízdy, oddělil ruku od těla a prokazatelně ho zasáhl do oblasti hlavy a krku. Vzhledem k tomu, že (Tomica) měl o situaci dobrý přehled, musel si být přitom vědom, že při podobně vedeném zákroku dojde s velkou pravděpodobnosti k zásahu hlavy nebo krku, a to - s přihlédnutím k rychlosti protihráče - i s rizikem vážného zranění," uvedl Holý.

Tomica přijde o zápasy s Jihlavou, Brnem, Vítkovicemi a Libercem. Do hry může znovu zasáhnout až po Vánocích 28. prosince proti Plzni.

Reklama

Související témata: