Hlavní obsah

Veterán Mikulík pečetil postup přes Brynäs. Makám a užívám si to, říká o šanci v Třinci

Třinec

Neobvyklou sezónu zažívá v 37 letech útočník Milan Mikulík. Po loňském sestupu Karlových Varů z extraligy přestoupil do prvoligového Frýdku-Místku, kde v úvodu sezóny kraloval bodování týmu. Na farmě extraligového Třince si výbornými výkony řekl o šanci v prvním mužstvu a už ji nepustil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Třinecký Milan Mikulík v šanci proti brněnskému brankáři Čiliakovi.

Článek

Skvělé období pečetil v úterý, kdy pátým gólem na ledě švédského Brynäs Gävle (5:3) pomohl Třinci k postupu do semifinále hokejové Ligy mistrů.

„Užívám si to náramně a udělám maximum pro to, abych zůstal v Třinci co nejdéle. Ale Oceláři mají silné mužstvo, každý hráč tady má velkou kvalitu. Nedávám si proto nějaké cíle. Beru to zápas po zápase a hraju, co umím. Dokud nepřijde povel, abych se vrátil, tak budu makat a užívat si to," směje se zkušený hokejista, který oblékl třinecký dres poprvé právě v utkání letošní Ligy mistrů. Ve čtvrtfinále v Malmö.

„Mým úkolem bylo pomáhat mladším klukům ve Frýdku-Místku, ale šance zahrát si v Třinci si velmi vážím. Snažím se klukům hru nekazit, ale také jim pomoci," říká skromně Mikulík.

Narodil se v Ostravě, extraligu za Vítkovice ale Mikulík okusil jen v sedmnácti zápasech. Štěstí proto zkoušel jinde, nikde ale nezůstal příliš dlouho. Nejvyšší českou soutěž hrál za Znojmo, České Budějovice, Spartu, Kladno, Mladou Boleslav, Karlovy Vary a nyní za Třinec. „Prošel jsem toho hodně, ale je to dáno i tím, že si mě kluby braly na střídavý start z první ligy," vysvětluje 37letý veterán.

Podobný příběh prožívá i nyní. V 18 zápasech první ligy posbíral 14 bodů, a proto nebylo překvapivé, že si kouč Václav Varaďa při zranění svých opor vytáhl z farmy právě jeho. Mikulík v extralize navázal na výkony z Frýdku-Místku a v 11 utkáních extraligy si připsal osm bodů za gól a sedm přihrávek. „První liga je rychlá, je to dobrá příprava. Jen je potřeba tu příležitost chytit a makat," radí mladším spoluhráčům ve Frýdku-Místku Mikulík.

Reklama

Související témata: