Hlavní obsah

Litvínov - Chomutov 2:3 SNLitvínov doma počtvrté v řadě prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Gerhát 1 : 0
28. Poletín 1 : 1
38. Gerhát 2 : 1
59. Koblasa 2 : 2
65. Koblasa (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova prohráli ve 35. kole extraligy s Chomutovem 2:3 po samostatných nájezdech a připsali si čtvrtý domácí nezdar v řadě. Verva v utkání dvakrát zásluhou Františka Gerháta vedla, ale Petr Koblasa v 58. minutě vyrovnal a poté v nájezdech rozhodl o výhře Pirátů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Chomutova se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Domácí nastoupili již bez útočníka Ihnacaka, který zamířil do švýcarského Oltenu. Pikantností byl souboj bratří Lukešů, litvínovského útočníka Františka proti chomutovskému brankáři Štěpánovi.

Utkání začali lépe domácí, po dvaceti vteřinách měl první šanci Hübl, po něm následovala Gerhátova střela, ale Lukeš si s oběma pokusy poradil. Kantora, který dostal opět přednost před Petráskem, prověřil v páté minutě Slovák. Další šanci měl Vondrka, který se pokoušel nadvakrát překonat domácího brankáře.

V 10. minutě útočník Lukeš ranou švihem prověřil svého mladšího bratra, ten bez problémů zakročil. I nadále úřadovala první litvínovská formace, prosadila se ale až v závěru první třetiny. V 18. minutě našel Hübl volného Gerháta, který usměrnil puk za brankovou čáru.

V úvodu druhé třetiny měli hosté dvě velké příležitosti. Nejprve se dostal do brejku Koblasa, ale Kantor si s jeho pokusem poradil. Stejně jako později s šancí Růžičky. Ve 28. minutě už hosté vyrovnali. Zmatků před domácím brankovištěm dokázal využít Poletín. Další dvě příležitosti měl na hokejce Koblasa, ale chvíle chomutovského útočníka přišly až později.

V závěru třetiny se domácí opět dostali do vedení. Pěknou kombinaci Lukeše s Hüblem zakončil dorážející Gerhát, který si připsal druhou trefu v utkání a jubilejní desátou v sezóně.

Uklidnit domácí mohl Kubát, dvakrát jej však vychytal Lukeš. Hosté poté převzali aktivitu, ale dlouho se jim nedařilo vypracovat si výraznější šance. V 59. minutě mohl zápas rozhodnout František Lukeš, ve velké šanci ale přestřelil a domácí toho vzápětí litovali. Hned z protiútoku totiž vyrovnal Koblasa.

V prodloužení měli hosté výhodu přesilové hry, Kantor všechny pokusy pochytal. A když poté Kubát nedokázal využít samostatný únik, rozhodly o vítězi nájezdy. V těch byli úspěšnější hosté. Kantora překonal Koblasa, Vondrka a Růžička, Lukeš si poradil s nájezdy Gerháta, Válka i Trávníčka.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 2:3 po sam. náj. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Gerhát (V. Hübl, Kubát), 38. Gerhát (V. Hübl, F. Lukeš) - 28. Poletín (Smejkal, Šťovíček), 59. Koblasa (Huml, Skokan), rozhodující nájezd Koblasa. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Roman Svoboda - Kis, Rampír. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 6011 (vyprodáno).
Litvínov: Kantor - Kubát, Hunkes, Baránek, Sörvik, Z. Sklenička, K. Pilař, Gula - F. Lukeš, V. Hübl, Gerhát - Trávníček, M. Hanzl, Jánský - Matoušek, Válek, J. Černý - Dufek, Jícha, Havelka. Trenéři: Rulík a D. Stránský.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, J. Mrázek, Flemming, Dietz, Slovák, T. Dvořák, Grman - Skokan, Huml, Koblasa - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Chlouba, Smejkal, Poletín - Hlava, Šťovíček, Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama