Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic chtějí odčinit loňský nezdar

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic si chtějí v nadcházející sezóně extraligy napravit reputaci, kterou si po zisku titulu pokazili v posledním ročníku, když vůbec nepostoupili do play-off. Pomoci jim k tomu má staronový kouč Miloš Říha, který se na střídačku Moelleru vrací po dvou letech, a obměněný kádr.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Chceme složit reparát," řekl generální manažer Zbyněk Kusý na pondělní tiskové konferenci. Moeller by podle všeho měl patřit společně se Spartou, Slavií či Libercem k favoritům soutěže.

Východočeši se v létě soustředili na posílení obrany i útoku. Defenzivu by měli vyztužit Aleš Píša a Martin Čech, kteří se vracejí stejně jako Říha z ruské superligy, a ofenzivu Dušan Andrašovský a Zdeněk Ondřej. Píšovy služby však klub v úvodu sezony nebude moci využít, důrazný bek si totiž nejprve musí odsedět trest za napadení rozhodčího před svým odchodem do ciziny.

Mikeskova absence bude nejcitelnější

Klub naopak opustili obránce Petr Mudroch a útočníci Ladislav Lubina, Michal Mikeska, Tomaž Razingar a Lubomír Korhoň. Nejcitelnější bude zřejmě Mikeskova absence. Nejproduktivnější hráč soutěže z pardubické mistrovské sezony se rozhodl zkusit štěstí v Rusku.

Pardubice zakončily přípravu víkendovým vítězstvím ve Finsku, kde uspěly i bez řady českých a slovenských reprezentantů. "S průběhem přípravy jsem celkově spokojen. Všichni hráči k ní přistoupili zodpovědně, což se potvrdilo na turnaji ve Finsku, kde se vytáhli hráči ze třetí a čtvrté pětky," uvedl Říha, který bude spolupracovat s asistentem Pavlem Rohlíkem.

Konkrétní cíl není stanovený

Konkrétní cíl v podobě postupu do semifinále či finále si kouč nestanovil. "Chtěl bych, aby hráči dělali svoji práci poctivě, a pokud se to povede, tak určitě ty výsledky budou. A věřím, že to dotáhneme daleko," uvedl sedmačtyřicetiletý Říha, pod jehož vedením Pardubice v sezóně 2003/04 vyhrály základní část, ale poté vypadly hned v prvním kole play-off s Plzní.

I tentokrát si je vědom, že podcenit nelze žádného soupeře. ""Příprava byla něco jiného, teď to musíme hodit za hlavu a vzít v úvahu, že nás čekají těžcí soupeři. I Vsetín je těžký soupeř," uvedl Říha směrem v prvnímu kolu, v kterém se Moeller utká s papírově nejslabším týmem soutěže.

Se Svobodou a Kántorem nepočítají

Pardubice mají momentálně uzavřeny platné smlouvy i s brankářem Adamem Svobodou a obráncem Kántorem, s kterými však na východě Čech nepočítají. "U obou je to spíš otázka na jejich agenty. My jsme připraveni je uvolnit," řekl Kusý. Svoboda měl zamířit do Třince, kde si ale jeho angažmá nakonec rozmysleli, Kántor byl blízko k dohodě s německým Mannheimem.

Loňská nevydařená sezóna se v Pardubicích k radosti managementu nepodepsala na zájmu o vstupenky. Vyprodány jsou permanentky na nejdražší místa, o které měly zájem zejména společnosti pro svoje zaměstnance.

Reklama

Související témata: