Hlavní obsah

Plzeň obměnila kádr a chce znovu do play-off

PLZEŇ

Hokejisté Plzně chtějí po dvouletém půstu opět nabídnout svým fanouškům boje v play-off extraligy. Vedení Lasselsbergeru po umístění na jedenáctém místě v uplynulém ročníku opět obměnilo kádr a k zlepšení mají pomoci posily jako Richard Král, Jiří Malinský, Igor Rataj, David Ludvík či Peter Fabuš.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Klub je ekonomicky zajištěný a má dobré zázemí, takže musíme pomýšlet nejvýše. Kdybych nemyslel na medaile i vyšší umístění, ta práce by mě nebavila," řekl v pondělí na tiskové konferenci v Plzni prezident klubu Tomáš Král. Podle něj je rozpočet na sezónu pro první mužstvo okolo 40 až 45 miliónů korun, na celý chod klubu je potřeba vynaložit prostředky okolo 75 miliónů. "Letos jde o navýšení o pět až deset miliónů, což je pro nás velice důležité," dodal Král.

Klub si loni finančně ulevil v závěru sezóny, kdy pustil na hostování do prvoligového Ústí nad Labem brankáře Romana Málka, do Leksandu beka Pavla Trnku a do Malmö útočníka Davida Moravce, který už na severu Evropy zůstal. V pomyslném žebříčku rozpočtů jednotlivých extraligových týmů se Lasselsberger podle zástupců klubu pohybuje asi kolem šestého až desátého místa.

Cílem umístění ve středu tabulky

Na podobné umístění se před sezónou cítí i trenér a sportovní manažer Marek Sýkora. "Sezóna je šest až sedm měsíců dlouhá, přicházejí různá zranění, nervozita, panika," vysvětlil Sýkora, proč si nestanovuje po loňském neúspěchu vysoké mety.

Z klubu odešli vedle Moravce například i Dušan Andrašovský (Pardubice) či Michal Straka (Žilina), ale klub spíše posiloval. Novými oporami se mají stát Král s Malinským ze Zlína, Ludvík ze Znojma, Rataj z Liberce nebo Slovák Fabuš z Třince. Do plánů ale trenérům zasáhlo v závěru přípravy zranění útočníka Jaroslava Kracíka, který si v utkání s Litvínovem pochroumal rameno. Po operaci ho čeká přibližně dvouměsíční pauza.

Potíže s koncovkou snad prolomí

"Přišli jsme o výborného hráče, centra druhé přesilovkové formace, navíc hrál výborně v oslabení. Neměli jsme ani čas na to pořádně reagovat, dojde k nějakým posunům v sestavě. Kepl bude hrát středního útočníka a chybí nám teď levé křídlo," podotkl Sýkora s tím, že během pondělka či úterka by vedení klubu chtělo tuto otázku vyřešit. "Ve hře jsou dvě jména," dodal.

Potíže měli Západočeši v přípravě i s koncovkou, ale Sýkora věří, že se to prolomí. "Horší by bylo, kdybychom góly dostávali. Máme hráče, kteří teď góly nedávali, a čekáme, že budou. Chce to jeden povedený zápas," navázal trenér.

I kapitán Trnka věří, že mužstvo je silnější než v předešlé sezoně. "Tým máme vynikající a cíle jsou co nejvyšší. Změnila se i atmosféra v týmu. Panuje pohoda a je cítit větší chuť do hry než loni," doplnil Trnka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec