Hlavní obsah

Sparta chce za Marka od Magnitogorsku rekordní sumu

Úřadující český hokejový mistr Sparta Praha by několik dnů před začátkem extraligy mohl přijít o jednoho ze svých elitních útočníků. Ruský Magnitogorsk se totiž intenzivně zajímá o Jana Marka a oba kluby momentálně jednají, za jakých podmínek by nejproduktivnější hráč loňské sezóny mohl do superligy zamířit.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Sparty Jan Hanzlík, Petr Ton a Jan Marek (zleva)

Článek

"Rusové nám musejí dát takové podmínky, které v českém hokeji ještě nikdo nikdy nedostal. Řekli jsme svou představu. Pokud ji Magnitogorsk akceptuje, budeme souhlasit," řekl prezident Sparty Viliam Sivek internetovému serveru hokej.cz.

Pražský klub je ochoten Marka uvolnit i vzhledem k tomu, že po sezóně stejně nejspíš zamíří do zámořské NHL. "Chce jít do NHL. Tuhle možnost měl Honza už letos a nám dalo dost práce, abychom ho udrželi," uvedl Sivek.

Ruský tým vedený kanadským koučem Davem Kingem se momentálně snaží získat náhradu za dvojici centrů, která odešla do zámoří. Do Pittsburghu se i přes nesouhlas klubu vydal Jevgenij Malkin, Alexej Kajgorodov odešel do Ottawy.

Metallurg by se měl dnes večer rozhodnout, zda akceptuje sparťanské podmínky. "Do úterý musí být jasno. Ve dvě hodiny odpoledne totiž končí přestupní termín v superlize, takže čas kvapí," vysvětlil hráčův zástupce Robert Spálenka.

Reklama

Související témata: