Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:2Kometa znovu září, vyhrála počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Krenželok 0 : 1
14. Erat 1 : 1
15. Dočekal 2 : 1
28. Štencel 3 : 1
47. Kvapil 3 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 36. kole extraligy Liberec 3:2. Obhájci titulu vyhráli počtvrté za sebou a ztratili v této sérii jen bod, o dnešní výhru museli v repríze loňského finále ale tvrdě bojovat. Bílí Tygři z posledních dvanácti zápasů pošesté nebodovali.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Erat z Brna a brankář Liberce Roman Will.

Článek

Útočně naladěnou Kometu zastavila v úvodní třetině na chvíli inkasovaná branka v oslabení. Liberecký Krenželok v sedmé minutě obešel okolo obránce Ondřeje Němce, od jehož hokejky se odrazil puk do vlastní sítě. V dalším průběhu Brňané svého soupeře přehrávali větším důrazem i přesnější kombinační souhrou.

Tygři odolávali tlaku soupeře necelou čtvrthodinu. Brňané otočili výsledek v rozmezí pouhých 63 sekund. Nejdříve ve 14. minutě prostřelil brankáře Willa ve 14. minutě nejproduktivnější hráč Komety Martin Erat a druhý gól přidal vzápětí Dočekal.

Na nepříznivý stav zareagovali hosté zvýšením důrazu v osobních soubojích. Herně Severočeši částečně srovnali krok, Kometa ale i nadále protivníka převyšovala větší přímočarostí útočných akcí a častější střelbou. Ve 28. minutě navýšil náskok Komety svým premiérovým gólem v této sezoně obránce Štencel. Další velkou příležitost nevyužil při oslabení Zaťovič, který po chybě soupeře v rozehrávce neproměnil sólový únik.

Kometa se v poslední třetině zaměřila na udržení náskoku a na rozdíl od úvodu postrádala dravost. Naopak Tygři zvýšili obrátky a ve 47. minutě Kvapil překonal brankáře Čiliaka a vykřesal naději na zvrat.

Brňané po inkasovaném gólu hráli hodně křečovitě, hubený náskok se jim však navzdory náporu soupeře povedlo ubránit. Liberec ještě zkusil v poslední minutě power play, srovnat skóre se mu už nepodařilo.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. M. Erat (J. Hruška. Krejčík), 15. Dočekal (L. Čermák), 28. Štencel (Dočekal, Mallet) - 7. L. Krenželok (Bakoš), 47. Kvapil (Lakatoš). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 7075.
Brno: Čiliak - O. Němec, Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec - Haščák, V. Němec, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Mallet, H. Zohorna, Havránek - Gajarský, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný a Haken.
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Kolmann, Šmíd, Jánošík, Derner, od 21. min. navíc Meier - Lakatoš, P. Jelínek, Kvapil - Bakoš, Mikyska, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, J. Vlach - Jeník, Redenbach, Vantuch. Trenéři: Mlejnek a V. Čermák.

Reklama

Související témata: