Hlavní obsah

Nepohlídali jsme si závěr, litoval Zámorský selhání Hradce v Chomutově

Chomutov

Se sklopenými hlavami a zjevně rozčarovaní opouštěli hokejisté Mountfieldu Hradec Králové chomutovskou arénu pro prohře 2:3 v prodloužení s domácím týmem. Třebaže Východočeši ve třetí třetině vedli 2:0, odvezli si z dalšího zápasu v extralize jen bod. „Takové propadáky se nám nesmí stávat," litoval obránce Petr Zámorský nezdaru svého týmu v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Petr Zámorský.

Článek

Hradečtí měli zápas rozehraný na tři body. Proč jste je v Chomutově nezískali?

Bohužel jsme si nepohlídali závěr. Je to velká ztráta. Na druhou stranu klobouk před soupeřem.

Chomutov zabral na poslední chvíli proti Hradci, stejně jako předtím proti lídrovi z Plzně. Co říkáte na obrat Pirátů?

Vrátili se do zápasu, dali nám gól v prodloužení. Do jeho konce scházely tři vteřiny. V konečném důsledku je jedno, jestli prohrajete brankou v poslední vteřině nebo dříve. Každopádně musíme brát selhání jako neúspěch, který byl naprosto zbytečný.

Mohla mít na nepodařený závěr svůj vliv případná únava z účasti hradeckého mužstva na Spenglerově poháru ve Švýcarsku?

Jsme rozehraní, a když jsme byli v Davosu, ostatní extraligové celky taky hrály o body, takže nic výjimečného. Ve Švýcarsku jsme poznali hokej o level vyšší, než v extralize. Hlavně po bruslařské stránce nám soupeři ukázali kvalitu. Určitě nás to obohatilo. Byl to dobrý turnaj, na kterém jsem startoval poprvé v kariéře.

Nyní se můžete soustředit jen na extraligu.

Třetí místo v tabulce není špatné. Zatím jsme nahoře, ale musíme pracovat, abychom se tam udrželi. K tomu ale potřebujeme sehrát lepší zápasy než v Chomutově.

Reklama

Související témata: