Hlavní obsah

Každý se dá porazit, burcuje nový litvínovský asistent Skuhrovec před soubojem s lídrem

Litvínov

Po necelých šesti letech se bývalý hokejový obránce Radim Skuhrovec vrátil do extraligy. Na střídačce Litvínova si v zápase s Kometou Brno odbyl debut v roli člena nově sestaveného realizačního týmu Vervy, v němž je jedním z asistentů hlavního kouče a šéfa klubu Jiřího Šlégra. „Potřebujeme nutně body a do nedělního utkání s lídrem z Plzně jdeme s cílem, že každý se dá porazit."

Foto: Josef Pešout, Právo

Jiří Šlégr si k sobě do nového realizačního týmu přizval u Radima Skuhrovce.

Článek

Jak se ohlížíte za svou hráčskou kariérou?

Končil jsem v extralize v osmatřiceti letech na jaře 2012. Kdyby mi někdo na začátku řekl, že budu hrát hokej na vrcholové úrovni tak dlouho, zaťukal bych si asi na čelo. Myslím, že jsem vydržel maximum a odešel z extraligového ledu tak akorát.

Nyní vedete na litvínovské střídačce i řadu svých bývalých spoluhráčů.

Kluků, se kterými jsem hrával, je spousta-Trávníček, Hübl, Lukeš, Kubát, Gula, Sklenička, Kuba Černý, Jánský i další, tehdy už začínali Gerhát, Jurčík, Smolka. To je to zdravé jádro týmu.

Máte už za sebou nějakou trenérskou praxi?

V Litvínově jsem už trénoval juniorku, dva roky jsem byl hlavním koučem u mladšího dorostu, letos u staršího dorostu a jsem i asistentem u reprezentační šestnáctky. Jde mi celkově o litvínovský hokej, proto jsem vzal i nynější pozici u extraligového áčka.

Jaké je vaše krédo?

Někdy je potřeba zvýšit hlas. Ale spíš volíme cestu vysvětlování. Chceme dostat kluky do pohody a vrátit na úspěšnější vlnu. Jsem přesvědčen, že velké procento výkonu dělá hlava. Pokud je správně nastavená, tak funguje

n V neděli narazí Litvínov na Škodu Plzeň. Po Kometě Brno vás čeká další celek z popředí tabulky. C o říkáte na jeho sílu?

Plzeň má Mertla, Gulaše, to jsou ofenzivní hvězdy. Celý jejich tým disponuje nesmírnou kvalitou. Jak uspět? Zvládat souboje jeden na jednoho, nedopouštět se faulů. Porazit se dá každý, když hráči plní taktické pokyny a mají touhu vyhrát. Ani favorit nemá nic jistého. V tom je sport neúprosný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice