Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic bez potíží rozdrtili Vsetín 8:2

Hokejisté Pardubic si v úvodním kole extraligy snadno poradili se Vsetínem a potvrdili roli jasného favorita vysokou výhrou 8:2. Kouč Moelleru Miloš Říha prožil poklidný návrat na lavičku východočeského klubu po dvou letech, protože jeho svěřenci už po úvodní části vedli o čtyři branky. Valaši byli od začátku o poznání slabším soupeřem a museli čelit místy až drtivému tlaku domácích.

Článek

Na první gól si diváci počkali do šesté minuty, kdy se trefil bek Čáslava. Potom během dalších osmi minut přidali tři branky. Sýkora se trefil dokonce v oslabení, Moeller se prosadil i dvakrát v početní převaze a další góly přidali Ondřej s Čalounem.

Druhá třetina měla o něco vyrovnanější průběh, nicméně stále to byli domácí, kteří měli hru pod kontrolou. Vsetínští se však častěji dostávali před Lašáka a už po 32 vteřinách jej překonal nejstarší hráč extraligy Stantien. Pardubice ale bleskově kontrovaly a pátým gólem vyhnal gólmana Kučeru na střídačku reprezentant Rolinek.

Kučerův nástupce Štefl se štěstím čelil pardubickým útokům, ale v 27. minutě už ho překonal Koukal. Vsetín ve druhé třetině mohl ještě jednou skórovat, ale jeho hráči nedokázali využít téměř minutovou přesilovku pěti proti třem.

Dvě branky vstřelil Sýkora

V závěrečné dějství domácí opět přidali a na vsetínskou branku se valil jeden útok za druhým. Kapitán Hlinka zvýšil už na rozdíl šesti gólů. Valaši úporně bránili, před Šteflem chvílemi vytvářeli téměř nepropustný val. Do pardubické obranné třetiny se dostávali jen sporadicky, ale ve 46. minutě měli po Čáslavově faulu možnost zahrávat trestné střílení. Dubec ale neuspěl a v 55. minutě Lašák zlikvidoval i únik Lotyše Galvinše.

Domácí utkání dohrávali v pohodě a osmý gól přidal Sýkora, který se tak zapsal do listiny střelců už podruhé. Volání fanoušků po deseti brankách v síti Vsetína nevyslyšeli. Naopak poslední slovo měli hosté a Galvinšem v 59. minutě uzavřeli účet zápasu. Fanoušci, kteří se postarali o nejvyšší návštěvu úvodního kola v počtu 7854 diváků, ocenili vítěze bouřlivým potleskem.

Moeller Pardubice - Vsetínská hokejová 8:2 (4:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Čáslava (Čaloun), 10. P. Sýkora (Blažek), 13. Ondřej (Blažek), 14. Čaloun (Koukal), 21. Rolinek (Novotný), 27. Koukal (Kolář), 42. M. Hlinka (Ondřej), 58. P. Sýkora (M. Hlinka) - 21. Stantien (Kučný), 59. Galvinš (Stantien). Rozhodčí: Minář - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 10:11, navíc Linhart (Pardubice) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7854.
Pardubice: Lašák - Havíř, Linhart, Novotný, Snopek, Čáslava, Koma, M. Šeda - Mrázek, Blažek, Ondřej - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Čaloun, Koukal, Kolář - Starý, Tvrdík, Andrašovský. Trenéři: Říha a Rohlík.
Vsetín: Kučera (21. Štefl) - Kučný, Hrabal, Horák, Galvinš, Bobček, Bolf - Škoda, Stantien, Demel - Rob, Berzinš, Dubec - Kraus, Sabol, Grill - Davídek, Sakrajda, Duba. Trenéři: Vlach a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice