Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 3:4 PPSérii Komety ukončil v boji o druhé místo Hradec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Džerinš 0 : 1
32. Malec 1 : 1
42. Cingel 1 : 2
43. Zaťovič 2 : 2
45. Džerinš 2 : 3
60. Nečas 3 : 3
64. Gregorc 3 : 4
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 41. kole extraligy na ledě brněnské Komety 4:3 v prodloužení a ukončili v přímém souboji o druhé místo její sérii devíti výher. Na výhře Mountfieldu měl velký podíl Andris Džerinš, který vstřelil dvě branky a připsal si jednu asistenci. Tři body za gól a dvě přihrávky zaznamenal v dresu hostů Lukáš Cingel. Vítězný gól vstřelil v čase 63:11 obránce Blaž Gregorc.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hráčů Hradce Králové

Článek

Mistrovská Kometa hrála od úvodních minut s maximálním nasazením a stejným způsobem se prezentovali i hokejisté Hradce Králové. Výsledkem byl oboustranně rychlý hokej, ve kterém měli v úvodní třetině zásluhou preciznější kombinační souhry převahu Brňané.

Ti se ale navzdory tlaku dostali pouze do jedné slibnější situace. V 11. minutě se dostal k Dočekalovi odražený kotouč, který ale nestačil zblízka doklepnout do branky. Hosté dobře bránili prostor před brankářem Rybárem a hrozili rychlými brejky, kterým ale chyběla lepší koncovka.

Od druhé třetiny se Východočeši dostávali mnohem častěji do střeleckých příležitostí. Ve 24. minutě se dostal do šance Koukal, který si ale trefil jen chrániče brněnského brankáře. Skóre otevřel až ve 31. minutě Džerinš, kterému se podařilo protlačit přes Langhamra kotouč do sítě. Branku si ale raději nechali sudí potvrdit u videorozhodčího.

Přesně za minutu Kometa vyrovnala. Vincour vybojoval kotouč u zadního hrazení, Vojtěch Němec ho jen sklepl na najíždějícího obránce Malce, který překonal Rybára. Ten pak v závěru druhé třetiny dvakrát zlikvidoval pokusy domácího útočníka Malleta.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Kometa ubránila v oslabení, pouhých šest vteřin po návratu vyloučeného Erata ale Bednář našel volného Cingela, který pohodlně poslal kotouč do sítě. Za necelé dvě minuty srovnal při přesilovce skóre Zaťovič.

Jednobrankový náskok vrátil Hradci ve 45. minutě střelecky pohotový Džerinš. Závěr utkání ještě nabídl drama. Při přesilovce Hradce fauloval Bednář při sólu Erata, který ale neproměnil trestné střílení. Při oslabení ještě ujel Zaťovič, ale sólo neproměnil. Vyrovnat se podařilo až devět sekund před koncem třetí třetiny Nečasovi.

V prodloužení se podařil Hradci brejk, ze kterého po akci Červeného dotlačil kotouč do sítě Gregorc.

41. kolo hokejové extraligy
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:4 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Malec (V. Němec, Vincour), 43. Zaťovič (Vincour, Krejčík), 60. Nečas (Zaťovič, M. Erat) - 31. Džerinš (Zámorský, Cingel), 42. Cingel (Jaroslav Bednář, Džerinš), 45. Džerinš (Cingel, Gregorc), 64. Gregorc (Červený). Rozhodčí: Kika, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7700.
Brno: Langhamer - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet, - Haščák, L. Čermák, Dočekal - od 21. navíc Vondráček. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Hradec Králové: Rybár - Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, Pláněk, Vydarený, F. Pavlík - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - Smoleňák, Koukal, Červený - Köhler, Zigo, M. Látal - Vopelka, Berger, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec