Hlavní obsah

Jihlava - Sparta 2:4Buchtele řídil třemi body výhru Sparty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pech 0 : 1
7. Vrána 0 : 2
17. Mikuš 0 : 3
29. Buchtele 0 : 4
34. Anděl 1 : 4
37. Čachotský 2 : 4
Záznam online reportáže

Jihlava

Hokejisté Sparty zvítězili v 41. kole extraligy na ledě poslední Jihlavy 4:2 a po předchozí sérii tří zápasů bez bodu se radovali z druhé výhry za sebou. Zazářila čerstvá posila Pražanů ze Slovanu Bratislava, útočník Jan Buchtele, který si připsal tři body za gól a dvě asistence. Vítěznou premiéru slavil i kouč Radim Rulík, jenž na pozici hlavního trenéra Sparty doplnil Františka Výborného.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Zleva brankář Jihlavy Lars Volden, Dominik Uher ze Sparty, jihlavský Erik de la Rose a další sparťan Jan Buchtele.

Článek

Jihlava poprvé doma nastoupila ve žlutých dresech, ale proti Spartě nezachytila začátek zápasu. Po sedmi minutách prohrávala už o dvě branky. Nejdříve ve čtvrté minutě Klimek vystřelil od modré čáry, Volden jeho pokus vyrazil jen před sebe a Pech dorážkou do odkryté branky otevřel skóre.

Potom Buchtele zavezl puk do útočného pásma, na pravém kruhu našel Kudrnu, jehož střelu Volden neudržel a osamocený Vrána upravil na 2:0. Buchtele se asistencí podílel i na třetí brance svého týmu v 17. minutě, kdy po jeho přihrávce z mezikruží propálil Voldena Mikuš.

Od té doby na ledě existovalo prakticky jen jedno mužstvo a převahu pražského týmu demonstroval ve 29. minutě trefou na 4:0 hrdina zápasu Buchtele. Z vlastního obranného pásma jej křížnou přihrávkou vybídl v oslabení ke skórování Forman a Buchtele střelou na vzdálenější tyč donutil Voldena přepustit místo v jihlavském brankovišti Kořenářovi.

Sparta po vybudování pohodlného náskoku polevila a extraligový nováček toho dokázal využít. Během necelých čtyř minut dokázal snížit na dvoubrankový rozdíl. Nejdřív využil v 34. minutě přesilovou hru střelou z pravého kruhu Anděl a za tři minuty se prosadil i jihlavský kapitán Čachotský.

Sparta reagovala oddechovým časem, ale ani ten jí ke zlepšenému výkonu nepomohl. Vzápětí Kumstát fauloval Hubáčka a blízko snížení na rozdíl jediného gólu byl de la Rose, který střelou od modré nastřelil horní tyč. Pražanům pomohly ke zklidnění dvě přesilovky. Jedna na konci druhé části a další na začátku třetí třetiny.

V obou Sparta Duklu zamkla v jejím obranném pásmu a blízko gólu byl ve 43. minutě Michálek. Kořenářovi prošel puk pod betonem, ale proklouzal těsně vedle tyče za branku. Při hře v plném počtu si vytvořila tlak Jihlava, ale hosty držel Aittokallio a navíc domácí hráli v závěrečném dějství celkem třikrát v oslabení.

Přesto byl v 53. minutě blízko kontaktní branky Zeman po přihrávce Čachotského zpoza branky, ale svou střelu poslal jen do náručí hostujícího gólmana. V závěru sáhla Jihlava k power play, ale skóre se nezměnilo.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Dukla Jihlava - HC Sparta Praha 2:4 (0:3, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Anděl (De la Rose), 37. Čachotský (Anděl, Hamill) - 4. Pech (Klimek, Kalina), 7. P. Vrána (A. Kudrna, Buchtele), 17. J. Mikuš (Buchtele, A. Kudrna), 29. Buchtele (Forman, Z. Michálek). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Jindra, Polonyi. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5184.
Jihlava: Volden (29. Kořenář) - D. Kajínek, Suchánek, Stříteský, Bryhnisveen, De la Rose, J. Zdráhal, Váňa - Čachotský, Hamill, A. Zeman - Dostálek, Skořepa, Jiránek - Rabbit, M. Hlinka, Anděl - Žálčík, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Sparta: Aittokallio - Ďaloga, Z. Michálek, J. Mikuš, Kalina, T. Pavelka, Švrček, Nedomlel - Forman, Pech, Klimek - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Reichenberg, Černoch, Říčka - Uher, Rousek, Kumstát. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec