Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 5:1Liberec zabral po třech prohrách a porazil trápící se Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Jašek 1 : 0
38. Redenbach 2 : 0
43. Jašek 3 : 0
54. Šmíd 4 : 0
56. Hübl 4 : 1
57. Pyrochta 5 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v 41. kole extraligy v severočeském derby Litvínov 5:1 a zabrali po třech zápasech bez bodu. Dvěma góly se na tom podílel útočník Lukáš Jašek. Předposlední Verva prohrála posedmé za sebou a nový šéf litvínovské střídačky Jiří Šlégr, který nahradil odvolaného Radima Rulíka, ani na třetí pokus s týmem nedosáhl na bodový zisk.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Jelínek (vlevo) a Lukáš Krenželok z Liberce na ilustračním snímku.

Článek

Bílí Tygři začali utkání velmi svižně, hned po pár vteřinách vyzkoušel Kantora čerstvý slovenský olympionik ve službách Liberce Bakoš. Jakoby tím předeslal, v jaké duchu se bude odvíjet úvodní dějství.

Domácí útočili, snažili se o častou střelbu, ale s tím, co prošlo až na branku, si spolehlivě poradil litvínovský brankář. Postupně na něm ztroskotali v dobrých pozicích Krenželok, Redenbach, Ordoš a v závěru opět Bakoš. Hosté zahrozili vážně pouze jednou z hole Pilaře, Will byl ale na místě.

Druhou třetinu zahájili lépe hosté, hned v úvodní minutě ale Will svůj tým podržel při šanci Gerháta. Pak převzali otěže třetiny opět Bílí Tygři a na Kantora se valil útok za útokem. Domácí ale opět selhávali v koncovce.

Až ve 28. minutě rozjásal domácí fanoušky Jašek, který se v přesilovce odvážně natlačil před branku a zblízka překonal Kantora. Tlak domácích se stupňoval a Verva hrála dlouhou dobu v oslabení. Domácí pak ve 38. minutě uklidnil gólem v přesilovce Redenbach, který dorazil do odkryté branky Ševcovu střelu.

Ve závěrečném dějství se obraz hry neměnil, více ze hry měli domácí. Ve 43. minutě zužitkoval další přesilovku Jašek a zvýšil na 3:0. Definitivní klid na liberecké hokejky mohl přinést ve 49. minutě Jelínek ale ve vyložené pozici minul branku.

To obránce Šmíd se v 54. minutě nemýlil a svým gólem v sezoně zvýšil na 4:0. O dvě minuty později ale připravil Willa o čisté konto Hübl, který využil přesilovku Vervy. Za minutu ale Jelínek v oslabení nádherně našel v mezikruží Pyrochtu, který upravil na konečných 5:1.

41. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 28. Jašek (L. Krenželok), 38. Redenbach (Ševc, M. Kvapil), 43. Jašek (Lakatoš), 54. Šmíd (L. Krenželok, Bakoš), 57. Pyrochta (P. Jelínek) - 56. V. Hübl (Gerhát). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:8, navíc Derner - Kantor oba 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5072.
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Maier, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Litvínov: Kantor - L. Doudera, Kubát, K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Smolka, Havlíček, Trávníček - Havelka, M. Hanzl, Matoušek - Dufek, Válek, Jícha. Trenéři: Šlégr, D. Stránský, Skuhrovec a Weissmann.

Reklama

Související témata: