Hlavní obsah

Proti Vítkovicím musíme přidat, uvědomuje si pardubický asistent Marek

Pardubice

Hokejistům Pardubic vyšel nevídaným způsobem vstup do nového kalendářního roku. V pěti extraligových zápasech od 3. ledna do 14. ledna pokaždé bodovali, dokonce čtyřikrát vyhráli v základní hrací době. Jenže euforie a skvělá série jim pak nevydržela. „Bohužel po vynikajících výkonech a nečekaných vítězstvích v Hradci Králové a na Spartě jsme se uspokojili,“ konstatoval asistent trenéra a sportovní manažer Dynama Pavel Marek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Pardubic slaví výhru na Spartě.

Článek

Jak vás mrzí poslední dva neúspěšné zápasy?

Nejen, že jsme nezvládli domácí utkání se Zlínem, ale ani následují souboj v Chomutově. To, co jsme předtím získali, přišlo skoro vniveč. Dvě prohry po sobě bez bodového příspěvku jsou příliš znát. Musíme se vrátit na zem a znovu začít bojovat.

Co rozhodlo o prohře 2:4 na severu Čech?

V Chomutově jsme nezachytili začátek, třígólové manko proti dobře bránícímu soupeři se těžko dohání.

Jaký máte cíl před úterním duelem na domácím ledě s Vítkovicemi? Nastoupíte proti rozjetému třetímu celku tabulky.

Naším úkolem je udržet se v desítce pro předkolo play off. Situace v tabulce vypadala nadějně, ale musíme pro to udělat mnohem víc. Prostě kluci musí přidat.

Loni hrály Pardubice ve skupině o 11.-14. místo a propadly se až do baráže.

Máme na paměti, jak to byla složitá sezóna. Proto nechceme dopustit, abychom byli po základní části v nejslabší čtyřce tabulky. Je to dostatečné varování právě z loňska.

Na rozdíl od minulého ročníku však disponují Pardubičtí početnějším a zřejmě i kvalitnějším kádrem. Jste s ním spokojeni?

Snad jsme dobře doplnili i během sezóny. Hráči, kteří přišli, nás posílili, jenom nová jména sama o sobě však nestačí. V sestavě se prosazují zkušení borci Marosz a Hrabal z Třince, Mojžíš z Liberce, T. Svoboda z Komety Brno a potřebujeme, aby jim to vydrželo až do konce sezóny.

Reklama

Související témata: