Hlavní obsah

Kometa dostala šestku v Liberci, Sparta padla v Třinci, Litvínov s Jihlavou

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v úterý na programu šest zápasů dvou kol. Pardubice s Vítkovicemi odehrály zápas 44. kola, domácí vyhráli 5:3. Dalších pět duelů bylo součástí 49. kola. Sparta prohrála v Třinci 0:1, Zlín nestačil doma na Mladou Boleslav 1:3, stejným výsledkem skončil duel Litvínova s Jihlavou, body brala Dukla. Mistrovská Kometa padla v Liberci 2:6. Jediná trefa rozhodla v Hradci Králové. Chomutov prohrál 0:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince brankář Šimon Hrubec a útočník Martin Růžička se radují z vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Sparta vstřelila ve druhé třetině gól, ale nebyl jí uznán za kopnutí puku do branky, takže po čtyřiceti minutách byl stav v Třinci 0:0. V první minutě třetí dvacetiminutovky už gól padl, Krajíček poslal Oceláře do vedení v přesilovce. Více gólů už diváci neviděli a Třinec porazil pražského soupeře 1:0 a ve vzájemných zápasech doma čtyřikrát po sobě vyhrál.

Litvínov se dále trápí, doma nestačil na poslední Jihlavu, která vyhrála venku 3:1. Domácí podeváté za sebou prohráli.

Zlín vedl nad Mladou Boleslaví 1:0, ale další dvě trefy patřily hostům a ti vedli po dvou třetinách 2:1. V poslední části se prosadil mezi střelce až v poslední minutě Orsava a zajistil hostům výhru 3:1. Hosté bodovali ve Zlíně šestkrát za sebou.

Mistrovská Kometa vedla na Libercem 2:1 po první třetině, ale během dvou minut prostřední části bylo vše jinak. Navíc v první minutě třetí dvacetiminutovky přidal Bakoš čtvrtou trefu a Tygři vedli pod Ještědem 4:2. Nakonec se Liberečtí radovali po výhře 6:2.

Gól v osmé minutě, poté dlouho nic. Hradec Králové vedl nad Chomutovem díky trefě Bergera. On byl nakonec opravdu jediným úspěšným střelcem.

Pardubicím se proti Vítkovicím dařilo, ve druhé třetině vstřelily tři góly. Nakonec vyhrály 5:3. Hosté venku prohráli pět z uplynulých šesti utkání.

Zápasy hokejové Tipsport extraligy
44. kolo
Pardubice - Vítkovice 5:3
Branka: 18. Rolinek, 24. P. Sýkora, 33. Beran, 38. T. Svoboda, 59. Trončinský - 7. Dej, 35. Kucsera, 56. Sloboda
49. kolo
Třinec - Sparta 1:0
Branka: 41. Krajíček
Zlín - Mladá Boleslav 1:3
Branky: 11. Šťastný - 13. Urban, 34. Eminger, 60. Orsava
Litvínov - Jihlava 1:3
Branky: 37: Lukeš - 6. Čachotský, 23. Anděl, 36. Zeman
Liberec - Brno 6:2
Branky: 3. Bakoš, 27. Redenbach, 28. Ordoš, 41. Bakoš, 54. Jašek, 60. Ordoš - 14. Zaťovič, 20. Vondráček
Hradec Králové - Chomutov 1:0
Branka: 8. Berger
Předehráno: Plzeň - Vítkovice 4:1
Dohrávka 8. února: Olomouc - Pardubice

Reklama