Hlavní obsah

Rakouský obránce Iberer posílil do konce sezóny Litvínov

Litvínov

Rakouský obránce Florian Iberer se stal posilou hokejistů Litvínova. Na severu Čech se dohodl na angažmá do konce sezony. Pětatřicetiletý účastník olympijských her v Soči působil dosud ve Štýrském Hradci v EBEL. Pokud Verva stihne vyřídit všechny potřebné formality, nastoupí Iberer v extralize už dnes proti Jihlavě. Klub to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Litvínova Jiří Šlégr.

Článek

Litvínov je před dnešním zápasem předposlední se ztrátou jedenácti bodů na dvanáctý Liberec a snaží se v boji o únik baráži o udržení posílit kádr. Na střídavé starty nově získal z první ligy pětatřicetiletého obránce Aleše Pavlase z Litoměřic a o osm let mladšího útočníka Jaroslava Kůse z Kadaně.

Iberer si v této sezóně připsal v 31 zápasech EBEL sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. V mezinárodní rakouské lize hrál i za Linec, Klagenfurt a Vídeň, celkem v EBEL zaznamenal v 507 duelech 202 bodů za 57 tref a 145 přihrávek.

Účastník světových šampionátů v letech 2013 ve Švédsku a Finsku a 2015 v Česku hrál v minulém ročníku v nižší zámořské soutěži ECHL za Reading. V zámoří už Iberer předtím působil v letech 2005 až 2008, kdy nastupoval v UHL za Elmiru a Quad City, v ECHL za celek Alaska Aces a v IHL za Kalamazoo.

Reklama

Související témata: