Hlavní obsah

Nevím, co za klauna tam nahoře sedělo, zlobil se po neuznaném gólu sparťan Buchtele

Třinec

V 37. minutě utkání dostal útočník Jan Buchtele Spartu v Třinci do vedení 1:0. Radoval se ale jen pár okamžiků. Sudí zamířil k časomeřičům, odkud po několika minutách přišel s jasným verdiktem: gól neplatí pro úmyslné kopnutí. „Já to viděl jednoznačně! Regulérní gól,“ zlobil se Buchtele. Bezbrankový zápas zlomil necelých deset minut před koncem domácí obránce Lukáš Krajíček. Jeho přesilovková trefa byla nakonec jediná, kterou diváci v Třinci viděli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Buchtele ze Sparty raduje z gólu, který posléze rozhodčí neuznali kvůli kopnutí puku do branky.

Článek

Můžete popsat situaci, po které jste dostal puk do branky?

Pokud se mám vyjádřit jenom k této situaci, tak jsem to viděl jednoznačně. Za mě regulérní gól. Myslím si, že aby byl důvod k neuznání, tak by to muselo být evidentní kopnutí z mé strany, což tam nebylo. Byl jsem do té situace ještě natlačený. Nevím, co za klauna tam sedělo nahoře, že to neuznal. Stálo nás to body, stálo nás to zápas. Šli bychom do vedení. Z mé strany určitě jasné pochybení. Bohužel, teď už to nevrátíme. Inkasovali jsme branku my v přesilové hře. Těžko se to hodnotí. Jak říkám, za mě jednoznačný gól, dál to nemá cenu rozebírat.

Jak se puk dostal do branky. Od které části těla?

Kudrnka (Andrej Kudrna) tam výborně pálil, já šel do brány a odrazilo se mi to nějak od těla. I kdyby od nohy. Chtěl bych vidět někoho, kdo by to v té rychlosti a v té situaci pod tlakem takhle nasměroval. Musím opakovat, viděl to jinak, ale teď už s tím nic neuděláme.

Chvíli před tím vychytal Aittokallio trestné střílení, pak přišel tento moment, skončilo to 1:0, zlomil se tím ten zápas?

Jak říkám, mrzí nás to, stálo nás to body. Nadřeli jsme se, ale teď musíme nabrat síly směrem k dalším zápasům a sbírat body jinde.

Neodehráli jste špatné utkání. Třinec měl spoustu zablokovaných střel, skoro play off úroveň.

Úroveň to mělo, nasazení, tempo. Malé hřiště k tomu ještě přispívá. Myslím, že to byl kvalitní zápas. A že nepadaly branky? O obou mužstvech ví, že jsou ofenzivní, ale musí se myslet i na bránění.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec