Hlavní obsah

Vítkovické hokejisty trápí koncovka

Z ofenzívní síly Vítkovic měl jít respekt, vždyť jejich první formaci tvoří kompletní reprezentační útok, jenže po dvou úvodních kolech má ostravské mužstvo na kontě jediný vstřelený gól!

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Sparty Petr Bříza (uprostřed) likviduje šanci vítkovického Jiřího Burgra.

Článek

"Trápí nás koncovka, ale věřím, že to brzy prolomíme," pevně doufá ve schopnosti mužstva kouč Miloš Holaň, jenž vicemistry světa Hubáčka s Irglem v létě přesunul od kapitána Šimíčka k jinému zkušenému centru, Burgrovi. Nová formace se měla stát postrachem soupeřů, ovšem zatím má na kontě pouze tu jednu trefu. "Už ve Zlíně i doma proti Pardubicím si vytvořili šancí dost, stoprocentně jim to začne padat," tvrdí Holaň.

Vítkovické hvězdy vychytal gólman Lašák. "Podal mimořádný výkon. Dostal nás do úzkých, souboj s ním jsme prostě prohráli. Bohužel jsme v koncovce neměli potřebné štěstí a s přibývajícím časem už to byla z naší strany i trochu křeč," ví kouč Vítkovic.

Sebevědomí mužstvu braly i přesilovky, v součtu hráli domácí v pěti proti třem téměř tři minuty, jenže bez efektu. "V klíčových chvílích třeba střílející hráč špatně trefil puk nebo se vytasil se skvělým zákrokem Lašák. Prostě nám nebylo souzeno dát gól," posteskne si Holaň, ale z pozice na dně tabulky tragédii nedělá. Nechystá ani překotné změny v sestavě.

"Zní to zvláštně, ovšem tým se za výkon, který předvedl proti Pardubicím, nemusí stydět. Já jsem kromě koncovky neměl v podstatě klukům v kabině co vytknout," dál trpělivě opakuje Holaň a věří, že střelecké probuzení mužstva přijde už dnes v Plzni.

Reklama

Související témata: