Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 2:1 SNTřinec udolal Hradec v nájezdech a přiblížil se druhému místu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Graňák 0 : 1
49. Chmielewski 1 : 1
65. Petružálek (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince udolali ve 44. kole extraligy doma druhý Hradec Králové 2:1 po samostatných nájezdech a v tabulce se mu přiblížili na rozdíl tří bodů. Hosté vedli od 33. minuty, kdy se prosadil Dominik Graňák. Oceláři, kteří vyhráli počtvrté za sebou, ale zápas otočili. Nejprve vyrovnal Aron Chmielewski, rozstřel poté rozhodl v páté sérii Jakub Petružálek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jakub Petružálek z Třince dává vítězný gól v samostatných nájezdech. Vpravo je brankář Patrik Rybár z Hradce Králové.

Článek

Oba týmy odehrály úvodní třetinu ve svižném tempu, ale přes pozorné obrany soupeře se jen stěží prosazovaly. V největší šanci se ocitli hosté. Nahození Pavlíka z levé strany Hrubec neudržel, ale Cienciala na poslední chvíli odpálil puk do bezpečí před dotírajícím Kukumbergem.

Stejný hráč se ještě v závěru natlačil před gólmana Ocelářů, ale opět neuspěl. V dresu domácích byl nejagilnějším hráčem Dravecký, oba jeho pokusy však Rybár zneškodnil.

Na začátku prostřední části domácí zahodili dvě po sobě jdoucí přesilové hry, ve kterých se i kvůli spoustě nepřesností nebyli schopní dostat do souvislejšího tlaku. Průběh zápasu stále více připomínal první vzájemný duel v Třinci, ve kterém Hradec Králové vyhrál 3:0 a skóre otevřel ve 34. minutě. Tentokrát to hosté stihli o něco dříve, když střela obránce Graňáka zapadla k tyči.

Třineckým početní hry nevycházely, navíc v nich mohli inkasovat podruhé. Růžička chtěl zastavit u mantinelu vyhozený puk, který se ale odrazil do středu hřiště. Nejblíže to ke kotouči měl Cingel, ale sólový únik pořádně nezakončil. Hradec se k první přesilovce v utkání dostal až ve 44. minutě a byl nebezpečný. Köhlerovu teč na poslední chvíli ale ukryl Hrubec před brankovou čárou v lapačce. A ani Pavlík s Vopelkou puk do branky nedotlačili.

Třinec trestal. Tlak Vlachovy řady ještě gólem neskončil, ale vzápětí se po nahození Petružálka dostal puk v předbrankovém prostoru ke Chmielewskému a polský útočník se nemýlil. Oba týmy si vytvářely v prodloužení závary i šance, ale vyrovnaný zápas nakonec rozsekly nájezdy. I ten měl dramatický průběh. Oceláři vedli po druhé sérii 2:0, když se prosadili Polanský a Růžička. Hosté ale v situaci, kdy museli dát, aby zápas pokračoval, vyrovnali. Hrubce překonali Červený a Džerinš. Vzápětí ale rozjásal domácí fandy Petružálek střelou mezi betony.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 49. Chmielewski (J. Petružálek, M. Doudera), rozhodující nájezd J. Petružálek - 33. Graňák (Šimánek, Berger). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Mrkva - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 3911.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, Linhart, D. Musil, Jank - J. Petružálek, Rákos, Chmielewski - Martin Růžička, R. Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Čáp, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc, Zámorský - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - Köhler, Dragoun, Červený - Vopelka, Kukumberg, R. Pavlík - Zigo, Berger, Šimánek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: