Hlavní obsah

Třinec trápí neproměněné šance

TŘINEC

Jediný bod na kontě za porážku v penaltovém rozstřelu v Liberci a dvě domácí zaváhání, to je tristní bilance třineckých hokejistů v úvodu extraligy. "Neproměňujeme šance a to nás sráží," říká kouč Ocelářů Jiří Juřík. V úvodním kole jeho svěřenci našli jenom jednou recept na českobudějovického gólmana Turka, v úterý se podobně trápili proti znojemskému Trvajovi.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Zkazili jsme úvod, když jsme brzy dostali dva góly, a pak už to bylo složité. Dál nás provází střelecké trápení, dát doma pokaždé jen jeden gól, to je hrozně málo," zlobí se Juřík. Zkouší cokoliv, v průběhu zápasu se Znojmem protočil hráče ve všech útocích.

"Snažili jsme se to všemožně oživit, což se opticky povedlo, ale góly stejně ani pak nepřišly. Chybí nám efektivita. Nevím, jestli už na nás nepadla nějaká střelecká deka, protože naše útočná bilance je bídná," uznává kouč loňského čtvrtfinalisty. Samostatnou kapitolou jsou přesilovky Ocelářů, proti Znojmu neuměli potrestat žádné ze 14 vyloučení hostí. "Neřekl bych, že máme nezkušené mladíky, kteří by si s těmi situacemi nevěděli rady. Razingar, Skořepa, Polanský jsou hráči, kteří by měli být schopni se prosadit. Zatím to ale tak není," posteskne si kouč.

Na tréninku nácvik přesilovek vynechají

V úterý dokonce Třinec požíval výhody dvou mužů na ledě více než tři minuty v jednom sledu, ale Trvaj odolal. "Už jsme složili jednu speciální přesilovkovou formaci, přesto jsme ani dvojí početní výhodu nevyužili. Možná je to o nízké sebedůvěře," přemítá Juřík.

Nabízí i zajímavý recept, jak z toho přesilovkového trápení možná ven. Na několika trénincích prostě jejich nácvik vypustí. "Loni jsme se hře v početní výhodě skoro nevěnovali a byli jsme v popředí statistik. Teď to pilujeme do úmoru, a nic. Asi teď od toho na chvíli upustíme, aby hráči nebyli frustrováni," tvrdí třinecký lodivod.

Juříka trápí i malý zájem diváků. Premiérové domácí utkání viděly sotva dvě tisícovky lidí, na duel se Znojmem jich přišlo už jen 1843, což v Třinci nepamatují. "Bývá obvyklé, že tady fanoušci začínají chodit až později, ale je jasné, že pokud nezačneme vítězit a střílet góly, budeme je do hlediště lákat složitě," tuší Juřík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice