Hlavní obsah

Věřím, že se tým nastartuje, říká šéf litvínovské střídačky Šlégr

Hokejistům Litvínova akutně hrozí baráž o udržení v extralize. Šest kol před koncem základní části je Litvínov poslední, když ztrácí patnáct bodů na dvanáctou příčku, která znamená únik před prolínací soutěží. Po základní části extraligy Vervu čeká ještě šest duelů ve skupině play out. „Máme před sebou spoustu práce," uvědomuje si šéf realizačního týmu Litvínova Jiří Šlégr. V pátek čeká na Severočechy další duel na půdě favorizovaného Třince.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Litvínova Jiří Šlégr.

Článek

Jak byste charakterizoval současné rozpoložení a situaci v litvínovském celku?

Máme před sebou spoustu práce. Kádr se měnil v poslední době den ode dne. Nabrali jsme nové hráče, někteří naopak stojí. Děláme to pro to, abychom měli širší soupisku kvůli případné baráži o udržení. To je pro nás stěžejní.

Jak to momentálně vypadá s marodkou?

Zranění během dlouhé sezóny přicházejí. Necháváme některé kluky uzdravit. Nejsou úplně doléčení, abychom je vypustili do zápasu. Hrozilo by obnovení zranění i varianta, že bychom je pak nemohli použít. To bychom nechtěli. V tom jsme trpěliví a budeme věřit v postupné návraty do sestavy.

Kdo z marodů by mohl být připravený do hry nejdříve?

Myslím, že Kuba Černý snad zasáhne do zápasů už v brzké době.

Na co se chcete zaměřit při pilování hry?

Dostávali jsme góly, protože jsme byli často vylučovaní. Nebylo by dobré, abychom v tom pokračovali a poráželi se takříkajíc sami. Na tom musíme zapracovat. Utkání se Zlínem nám přes prohru 3:4 v prodloužení naznačilo pozitivní střípky, jakých se potřebujeme držet a snažíme se poskládat mozaiku do budoucích zápasů. Když se podíváme na sestavu, nemyslím si, že je špatná. Věříme, že se tým nastartuje a prokáže sílu.

Neuvažujete o případných změnách či přesunech v trenérském a realizačním týmu Litvínova?

Denně se o tom bavíme, něco je na pořadu dne. Uvidíme, jak to bude v příštích zápasech. Musíme zvažovat možnosti, a to, co by možná dávalo smysl. Nějak se na tom domluvíme. Nikdy neříkej nikdy. Rozhodně nechceme pokračovat v tom, abychom pořád prohrávali.

Reklama

Související témata: