Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 4:3Třinec po boji porazil Litvínov a prodloužil mizérii Severočechů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Roth 1 : 0
26. Jurčík 1 : 1
38. Polanský 2 : 1
50. Adamský 3 : 1
57. Roth 4 : 1
58. Válek 4 : 2
60. Trávníček 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince naplnili ve 46. kole extraligy roli vysokého favorita, ale poslední Litvínov udolali až po tuhém boji 4:3. Třemi asistencemi se na vítězství Slezanů podílel Vladimír Svačina a pomohl k tomu, že Oceláři ovládli všechny čtyři vzájemné zápasy sezony. Hosté potřinácté v řadě prohráli a stále čekají na vítězství v kalendářním roce 2018. Třinec naopak uspěl pošesté za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost třineckých hokejistů.

Článek

Duel se pro papírového favorita zdaleka nevyvíjel podle očekávání. Litvínov ho v první části dokázal přidržet na uzdě pozornou hrou v defenzívě a okénky v třinecké obraně proklouzl do několika brankových možností. Už v páté minutě zachránila Oceláře po Hüblově sólu horní tyčka a v závěru první části zmařil Hrubec ránu Marka Růžičky.

Jeho třinecký jmenovec Martin pak hned na začátku prostřední třetiny domácí nasměroval na cestu k výhře. Od mantinelu posunul puk na střed Rothovi, který poprvé překonal Kantora.

Ale ani pak se mezi týmy nerozevřely výkonnostní nůžky a v urputném souboji disciplinovaně hrající hosté Třinci zdatně sekundovali. Severočeši mohli kontrovat záhy, Mikúš ale svoji šanci nevyužil. Ve 26. minutě ale Jurčík z nenápadné akce vyrovnal, útočník Vervy před Hrubcem sklepl Baránkův pokus od modré čáry.

Marek Růžička pak promarnil další příležitost poslat Litvínov do vedení, a tak se skóre změnilo na druhé straně. Po nabídce Svačiny do prázdné branky pohodlně "zavěsil" Polanský.

O minutu nato si oba role prohodili, ale Svačina neměl přesnou mušku. Vedení Třince nenavýšil ani Adamský, který nechal vyniknout Kantora, ale v 50. minutě už mu to vyšlo a po sólovém průniku utěšeným bekhendem uklidnil tým třetím gólem. Za stavu 3:1 se favorit mohl více uvolnit a do zad riskantněji hrajícího soupeře vpadl ještě přesnou ranou Rotha.

Přestože Válek už za 14 sekund pod Hrubcovým betonem snížil na 2:4 a Trávníček v power play 34 sekund před koncem dokonce znovu na jeden gól, k ničemu dalšímu už se hosté nedostali a na vítězství tak čekají již 36 dnů.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 21. Roth (Martin Růžička), 38. Polanský (Svačina, Adamský), 50. Adamský (Svačina), 57. Roth (Svačina) - 26. Jurčík (Baránek, Gerhát), 58. Válek (Řehoř), 60. Trávníček (J. Mikúš, Gula). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 4538.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Adámek, Linhart - J. Petružálek, Rákos, Chmielewski - Martin Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Litvínov: Kantor - Iberer, Baránek, Gula, Kubát, Čutta, L. Doudera, Z. Sklenička - M. Hanzl, J. Mikúš, Marek Růžička - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Řehoř, Válek, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata: