Hlavní obsah

Jihlava - Brno 2:0Nováček se vytáhl na mistra, Kořenář má první nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Čachotský 1 : 0
59. Zeman 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Jihlavy ve 46. extraligovém kole porazili poprvé v sezóně Kometu Brno. Souboj nováčka s mistrem skončil vítězstvím Dukly 2:0, pod které se gólově podepsali kapitán Tomáš Čachotský s Adamem Zemanem a brankář Josef Kořenář, jenž dva dny po dvacátých narozeninách vychytal první nulu v extraligové kariéře.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hráčů Jihlavy z druhého gólu.

Článek

Prvních pět minut utkání patřilo jednoznačně favoritovi z Brna. Největší šanci si v šesté minutě ale připsala Dukla, jejíž nejproduktivnější hráč Čachotský ze strany nastřelil pravou tyč Čiliakovy branky.

Hostující gólman podržel svůj tým při následné přesilové hře Jihlavy. Nejdřív musel likvidovat střelu Suchánka i následné dvě dorážky a vychytal i další Jiránkovu dorážku z bezprostřední blízkosti. V 15. minutě naopak mohl skórovat hostující Erat, ale zblízka Kořenáře nepřekonal.

Dukla, která v této sezoně proti Brnu získala jen jeden bod, šla do vedení brankou v poslední sekundě. Čiliaka po Jiránkově přihrávce prostřelil Čachotský. Úvodní trefu utkání ještě musel potvrdit videorozhodčí.

Kometa druhou část hry začala náporem. Ve 24. minutě to byl znovu brněnský kapitán Erat, který se mohl zapsat do střelecké listiny, ale Zaťovičovu přihrávku zpoza brány nevyužil, jeho střelu zastavil Kořenář betonem.

V podobné pozici se o minutu později ještě ocitl Vincour, ale i jeho pokus jihlavská jednička mezi tyčemi kryla, tentokrát lapačkou. Následně Jihlava promarnila přesilovku a Kometa pro změnu další šanci na vyrovnání, když Zaťovič na začátku 29. minuty jel sám na Kořenáře, ale ten jeho pokus do bekhendu kryl.

Největší šanci na vyrovnání v průběhu druhé třetiny měl na začátku 33. minuty Haščák. Hruška totiž zachytil za brankou Kořenářovu rozehrávku, posunul puk před prázdnou bránu na spoluhráče ze třetího útoku, který ale odkrytý prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Kometa nevyužila ani půl minuty trvající dvojnásobnou přesilovku.

V poslední třetině Dukla prakticky rezignovala na ofenzivu a soustředila se na místy až úporné bránění už od červené čáry. Kometa se tlačila za vyrovnáním, ale vyloženou brankovou příležitost si nevypracovala.

Necelé tři minuty před koncem se v prostoru mezi kruhy ocitl v ideální pozici Bartejs, ale Kořenáře propálit nedokázal. Dvě minuty před koncem Kometa odvolala brankáře a zkusila vyrovnat v šesti, ale 66 sekund před koncem ujel Zeman a rozhodl trefou do prázdné brány.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Čachotský (Jiránek, J. Zdráhal), 59. A. Zeman (Šidlík). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 6500 (vyprodáno).
Jihlava: Kořenář - Šidlík, Suchánek, De la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Půža, Váňa - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - P. Straka, Skořepa, Seman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, Bryhnisveen. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel - M. Erat, P. Holík, Zaťovič - Haščák, J. Hruška, Vincour - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, R. Zohorna, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Horáček.

Reklama

Související témata: