Hlavní obsah

Šéf hokejového svazu Král plně zpřístupnil hlediště v Plzni a Brně

Praha

Prezident hokejového svazu Tomáš Král zrušil rozhodnutí disciplinární komise extraligy, která kvůli opakovanému nesportovnímu chování diváků uzavřela Plzni a Kometě Brno část hlediště na nejbližší domácí zápas. Plzeň měla mít uzavřený sektor na nedělní utkání proti Chomutovu, Kometa v tentýž den nemohla v duelu s Pardubicemi využít tribunu E.

Foto: Sport.cz

Předseda Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Článek

Poté, co si zástupci potrestaných klubů v médiích stěžovali na nejednotný metr posuzování pokřiků z hlediště, prezident ČSLH oba verdikty zrušil. Současně svolal mimořádnou valnou hromadu Asociace profesionálních klubů, která se sejde ve čtvrtek 8. února.

„Považuji za neúnosné, aby byly vedení soutěže a disciplinární komise extraligy vystavovány eskalujícím útokům za to, že plní řády, které navrhly a schválily kluby. Využil jsem proto své pravomoci a rozhodl o zrušení rozhodnutí s tím, že o dalším postupu rozhodne valná hromada APK LH, stejně jako tomu bylo v srpnu a v listopadu 2017," uvedl Král v tiskové zprávě.

Plzeň i Brno mají největší problémy s dodržováním nového bodu disciplinárního řádu, který upravuje nesportovní chování příznivců vůči účastníkům zápasu. Západočeši byli za tyto přestupky potrestáni již jedenáctkrát a museli zaplatit 142.000 korun, Kometa v sezóně dostala dvanáct trestů a pokuty v souhrnné výši 120.000 korun.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín