Hlavní obsah

Útočník Vopat bude hrát do poloviny října za Spartu

Útočník Roman Vopat do poloviny října vypomůže hokejistům mistrovské Sparty. Třicetiletý hráč se tak nakrátko vrací do týmu, v němž hrál na začátku minulého ročníku, a v pražském klubu bude působit do svého odchodu do švédského druholigového Leksandu. Tam má kvůli daňovým zákonům uzavřenou jen šestiměsíční smlouvu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Roman Vopat na sparťanské střídačce

Článek

"Roman je kmenovým hráčem Sparty. V polovině října nastupuje do angažmá ve švédském Leksandu. Využíváme tedy toho, aby nám do svého odjezdu pomohl rozšířit možnosti našeho kádru," řekl v pátek generální manažer Sparty Petr Bříza na internetových stránkách klubu.

"Jeho vazba ke klubu pokračovala i po loňském odchodu na hostování. Byl s námi v úzkém kontaktu a mužstvo bere v této chvíli jeho výpomoc velmi pozitivně," dodal Bříza. Vopat v minulém ročníku odehrál za Spartu 27 utkání, pak odešel na hostování do Jokeritu Helsinky.

Sparta doplňuje kádr po odchodu Jana Marka do Magnitogorsku a zranění dalšího útočníka Martina Štrby. Navíc v neděli proti Kladnu se musí úřadující šampión obejít bez forvarda Jana Hlaváče, který v duelu proti Litvínovu dostal za zákrok na Lukáše Poživila trest ve hře.

Hlaváč tak má automaticky stop na jeden zápas, vyšší trest mu disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje po čtvrtečním zhlédnutí videozáznamu neudělila. Vedle Vopata přišel na zkoušku do Sparty slovenský centr Igor Pohanka.

Reklama

Související témata: