Hlavní obsah

Hokejisté a trenéři Vítkovic mají důvěru do úterý

OSTRAVA

I když je pozice trenéra vítkovických hokejistů Miloše Holaně stále více nejistá, svůj tým povede i v úterním extraligovém utkání proti Karlovým Varům. Jeho další setrvání na střídačce však s velkou pravděpodobností podmiňuje pouze vítězství.

Článek

Pět proher za sebou, jediný bod na kontě a mizerné výkony - takový začátek sezóny Vítkovice roky nepamatují. Po ostudné nedělní prohře v Třinci, která celek připoutala k poslednímu místu tabulky, dalo vedení poslední výstrahu i hráčům.

"Do úterního zápasu zůstává vše při starém. Podle výsledku se pak rozhodneme, jestli dojde ke změnám v realizačním týmu či hráčském kádru," uvedl v pondělí generální manažer klubu Aleš Pavlík. Nepřímo tak naznačil, že mužstvo dostalo ultimátum: případným sankcím může předejít jedině výhrou.

Holaň věří, že mužstvo zabere

Pokud Vítkovice nezvládnou ani utkání s Karlovými Vary, budou "padat hlavy". V ohrožení však není jen hlavní kouč Holaň, ale i drahé opory, které zatím neodvádějí adekvátní výkony. "Hráče jsme důrazně upozornili, že mají vytvořeny takové podmínky, aby důstojně reprezentovali klub. Sponzoři čekají výsledky, ty zatím nejsou. V úterý musíme uspět, věřím, že to ubojujeme, protože kádr je podle našeho názoru dost kvalitní," uvedl Pavlík.

Holaň si premiérovou sezónu v pozici prvního trenéra zvlášť po vydařené přípravě představoval jinak, ale k situaci se staví čelem. "Když se pětkrát prohraje, trenér musí být připraven na všechno. Takový je trenérský život," řekl novinářům po nedělním utkání. Nepřestává věřit, že tým zabere v pravý čas. "Jsem přesvědčen, že mužstvo se zvedne. Samozřejmě věřím, že v úterý už to prolomíme," prohlásil Holaň.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín