Hlavní obsah

Není důvod k panice, říká trenér Slavie Růžička

PRAHA

Na poslední, čtrnáctou příčku tabulky letošní O2 extraligy klesli hokejisté pražské Slavie po nedělní prohře se Vsetínem. Vicemistr minulého ročníku nejvyšší soutěže nabíral v osmi kolech pouhých osm bodů, podle generálního manažera a kouče Vladimíra Růžičky ale důvod k panice není. "Musíme zachovat klid a nějak se z toho dostat," říká.

Foto: archiv

Kormidlo Slavie drží Vladimír Růžička pevně v rukou.

Článek

Slávistům se v poslední době přestalo střelecky dařit, na překonání vsetínského gólmana Štefla nestačilo ani osmadvacet ran. Růžičku momentální stav týmu netěší, ale situaci nebere nijak tragicky. "Samozřejmě, že nejsme spokojení, ale na druhou stranu není důvod k panice. Musíme zachovat klid a nějak se z toho dostat. Sezóna je dlouhá," prohlásil v rozhovoru pro Sport.cz. Jak chce výkonnost mužstva zvednout a začít vyhrávat, ale prozrazovat nechtěl. "Nějaké plány mám, ale nechci o tom hovořit," řekl.

Duelu se Vsetínem přihlížela historicky nejmenší extraligová návštěva v Sazka Areně. Odliv diváků ale podle Růžičky netrápí jen červenobílé. "Lidi z tribun mizí všude, nejen na Slavii. Nejsem přesvědčen, že na zápas se Vsetínem by přišlo víc lidí i kdybychom byli první. V září bylo krásně a lidi prostě nechodí. Ilustroval to třeba zápas Sparty s Pardubicemi, kam přišlo pouhých pět tisíc lidí," dokumentoval nezájem příznivců i o atraktivní zápasy.

Utrpěla plynulost hry

Podle slávistického bosse je na místě uvažovat o posunutí začátku sezóny. "Když se podíváte na návštěvy, tak vidíte, že diváci chodí pouze v Pardubicích, Plzni a Budějovicích. Je to důvod k zamyšlení. Podle mého názoru je problém v příliš časném začátku extraligy. Vždyť jsme začínali sezónu mezi prvními v Evropě, ale třeba v Rusku hraje dvacet týmů," upozornil.

Zpětná vazba od příznivců navíc podle Růžičky ukazuje, že fanoušci reagují i na změnu pravidel. "Je hodně vyloučených a často slýchávám od fanoušků rozčarování, že hra ztrácí na plynulosti. Je pravda, že padá víc gólů, ale obecně jsou lidé otrávení. Je to škoda, hokej se hraje pro diváky a prázdné tribuny nikomu nepřidají. Sezóna se ale teprve rozbíhá a nezbývá než věřit, že se vše zlepší," neztrácí naději.

Odrazit se ode dna ligové tabulky budou mít slávisté šanci v úterní dohrávce 4. kola, kdy na svém ledě přivítají v repríze posledního finále Spartu. Růžička prý před derby žádnou speciální "terapii" pro své svěřence nechystá. "Utkání je dost motivující samo o sobě," uzavřel.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články